FacebookVolle agenda’s lieten het niet toe om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Alexander is wijkcoach en sinds ik uit het team ben zien we elkaar niet vaak. Ik geef trainingen op scholen en heb geen eigen kantoor meer. Een kleine lunchroom werd zo onze ontmoetingsplek. Gewapend met koffie en een koek wisselen we nieuwtjes uit en komen er wat leuke casussen naar voren.

Na het bestellen van de tweede kop koffie roept echter het werk en slaan we de laptops open. Ik check mijn mail en kijk even op van mijn scherm. Alexander zit geboeid te lezen, het licht van het scherm weerkaatst in zijn ogen die soepel over de letters glijden.

Facebookpagina voor wijkcoaching

Alexander heeft een pagina op Facebook aangemaakt die hij gebruikt voor zijn werk. Hij schrijft hier op wat hem bezighoudt in zijn werk en is lid geworden van enkele groepen en mensen in zijn wijk die dat wilden. Zo is hij ook online in de wijk en dat heeft zijn positie als wijkwerker enorm versterkt.

profielfoto facebook vrouwNel van Santen Er slaapt op de parkeerplaats voor onze flat een man in een auto.
Naima el Ghazi “Dat is mij ook al opgavallen Nel. Hoorde dat politie ‘m niet gaat weghalen. Weet niet wat er met ‘m aan de hand is”.

profielfoto facebook


Bart B
Laat ‘ie oprotten.


Bart wordt door Nel en Naima genegeerd en de post gaat verder.

profielfoto facebook vrouw

 
Nel van Santen Wat zouden wij kunnen doen Naima? Ziet eruit als nette man, Turks ofzo.


profielfoto facebook vrouw2
Naima el Ghazi
Niet Turks, meer Afghaans hoor Nel! ;-) Is hij uit huis gezet ofzo en kan dat zomaar? Weet ook niet wat wij zouden kunnen doen.

profielfoto facebook man 2Alexander Wijkcoach Nel en Naima, hebben jullie mijn artikelen gelezen over huisuitzetting op Zoetermeer Actief? Zie hier de link: VijfluikoverSchulden. Wanneer er vragen zijn kan je altijd naar ons spreekuur komen in het gezondheidscentrum of contact opnemen via het algemene nummer.

Even blijft het stil op deze Facebook post en dan, na twee dagen is er weer een bericht. Dit keer van de dames samen. Zij vragen Alexander of er inderdaad morgen spreekuur is. Zij gaan namelijk met Ali samen langskomen. Samen hebben zij het artikel van de wijkcoach uitgeprint en bij hem langsgebracht. Hij had het gelezen en vertelde dat hij niet naar het Leger des Heils kan omdat hij nog een auto heeft en dus geen zwerver is.

Op spreekuur

Nel, Naima en Ali waren de vorige middag op het spreekuur geweest en Alexander hoorde dat Ali de wegenbelasting niet meer kon betalen. De auto zou dan ook binnen een week weggehaald worden van de parkeerplaats. Vooral ook omdat deze ‘heilige koe’ geen teken van leven meer gaf. Ook gaf Ali aan dat hij zich wel ingeschreven had in het GBA bij zijn broer, maar daar niet kan verblijven. Alexander heeft samen met Ali naar de crisisopvang gebeld. De situatie uitgelegd en zij hebben hun hulp toegezegd.

profielfoto facebook vrouw2Naima el Ghazi Ik wil iedereen in deze groep laten weten dat Ali aangekomen is bij de opvang. Nel en de andere buren hebben met elkaar afgesproken dat we hem af en toe bellen om te vragen hoe het nu gaat. Onze dank aan Alexander en alles wat hij voor ons gedaan heeft!

profielfoto facebook
Bart B
“Echt wel goed gedaan meiden, respect!”

 

Alexander kijkt op van zijn scherm nadat hij alles aan mij had voorgelezen. In zijn ogen zie ik nu pretlichtjes. “Echt wel goed gedaan gozer, respect”, zeg ik ‘m; live en offline. “Yep, dit Alex’s wijkcoaching twee punt nul.”

 

Geschreven door: maatschappelijk werker Mark Neijssel.

-advertenties-

-goede doel-