Voor het eerst doet Zoetermeer mee aan de landelijke week van de begraafplaats van 31 mei tot en met 8 juni 2014. De activiteiten vinden plaats op de begraafplaats Hoflaan aan de Buytenparklaan 1.

Graven-9923-350x233De week van de begraafplaats is bedoeld om mensen meer vertrouwd te maken met alles wat te maken heeft met uitvaart en afscheid. Een begraafplaats is niet luguber of griezelig, maar is vaak een plek vol rust, natuur en bijzondere monumenten. Een begraafplaats is ook een stenen archief van de stad.

Daarnaast wil de gemeente inwoners informeren over de laatste rustplaats voor overledenen in Zoetermeer.

Informatiekramen

Verschillende bedrijven zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld een gedenkteken, rouwkaarten, catering, urnen, kisten, uitvaartorganisaties, bloemisten, muziek, of de wetten en regels van de begraafplaats zelf. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het onderhoud. Ook zijn er rondleidingen.

Het volledige programma is te vinden op www.zoetermeer.nl/begraafplaatsen

               

Programma

Zaterdag 31 mei van 13.00 tot 18.00 uur: rondleidingen, workshops en informatie.

Maandag 2 juni t/m donderdag 5 juni van 19.00 tot 21.00 uur: rondleiding

Aanmelden voor de rondleiding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De rondleiding vindt plaats bij voldoende interesse.

-advertenties-

-goede doel-