De Gulden Snijplank

Het winnende team De Gulden Snijplank

Leerlingen van 4 havo en vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef hebben opnieuw laten zien dat jongeren prima ondernemers zijn. Tijdens de jaarlijkse verkoopavond voor het goede doel op 22 mei, presenteerden zij zich met hun duurzaam ontwikkelde producten.

Van zelf gesneden patat en biologische sushi tot snijplanken, vogelhuisjes en ter plekke op maat gemaakte riemen. Er was van alles te koop in de tot markt omgetoverde aula van de school. De bezoekers werden getrakteerd op mooie duurzame producten, enthousiaste verkopers en heerlijke gerechten.

De opbrengst van deze avond, maar liefst € 1150,-, is bestemd voor het goede doel. Het team dat de meeste winst behaalde, mocht het goede doel bepalen. Dit jaar is dat de duofiets geworden voor de vader van een van de leerlingen. Hij heeft een beroerte gehad, waardoor hij zijn hobby, wielrennen, niet meer kan uitoefenen. Een duofiets geeft hem de mogelijkheid toch weer te gaan fietsen. Het team van De Gulden Snijplank won de verkoopavond.

De leerlingen hebben de afgelopen drie maanden aan hun project Duurzaam Ondernemen gewerkt. In groepjes hebben ze een bedrijfje opgezet, marktonderzoek verricht en een financieel plan uitgewerkt. De groepen ontvingen € 40,- als lening om hun producten te realiseren. De verkoop van hun producten moest de leerlingen in staat stellen de lening af te lossen en winst te behalen. En dat is de ONC’ers heel goed gelukt!

-advertenties-

-goede doel-