017

Al vele jaren kiest het Alfrink College een goed doel om zich daar vervolgens het gehele schooljaar sterk voor te maken. Zo koos de school drie jaar geleden voor steun aan de kinderafdeling van het LangeLand ziekenhuis en bezorgde die afdeling naast een aantal i-pads ook een draadloos netwerk. Vorig schooljaar werd met het opgehaalde geld een verdieping op een school in Equador gebouwd.

002Op verzoek van leerlingen is dit schooljaar gekozen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. En daarmee de strijd tegen kanker.

Inmiddels zijn er door het jaar heen diverse acties geweest die behoorlijk wat geld hebben opgebracht.

Volgende week is de afsluitende week van die goede doelenactie. Op donderdag 5 juni zullen acht leerlingen en acht docenten meedoen aan Alpe d’HuZes en namens het Alfrink de berg gaan beklimmen. Op 6 juni is er op de school de zogenaamde ‘goede doelendag’. Door deel te nemen aan de sponsorloop, door baantjes zwemmen in het Keerpunt en door het doen van tal van andere workshops kunnen leerlingen zich laten sponsoren. Tevens bindt de school de strijd aan tegen het nog te vaak onjuist gebruik van het woord kanker, zowel in het spraakgebruik als ook in de sociale media.

Afgelopen zondag was er de laatste gezamenlijke training van de wielrenners, voorafgegaan door een uitgebreide technische controle van de fietsen door een fietsenmaker die als mechanieker met het Alfrinkteam mee zal gaan naar Frankrijk.

-advertenties-

-goede doel-