IMG 7706

Het samenwerkingsproject van Stadsmuseum Zoetermeer, fotografe Patricia Steur en Stichting Jong Perspectief ‘Durf te Dromen’ werd zaterdag 24 mei geopend door burgemeester Aptroot. De burgemeester, ambassadeur van Durf te Dromen, sprak mooie woorden bij de preview. “Je beleeft hier de verhalen van de jongeren en hun maatjes”, en dat is wat Durf te Dromen met je doet. Dromen, perspectief, het straalt er vanaf in de foto’s en documentaire en het straalt op een ieder die er naar kijkt. De oproep voor maatjes is indringend, hoe belangrijk kan jij zijn voor een jongere die dat op dat moment nodig heeft?!

IMG 7727Centraal in Durf te dromen staan zes kinderen uit Zoetermeer en omstreken die een steuntje in de rug verdienen en het meer dan waard zijn om gekend te worden. Zij zijn in de studio van Patricia Steur geportretteerd met hun dromen als leidraad. Het resultaat is een serie spectaculaire metamorfose-achtige portretten waaruit vooral perspectief gloort. “Het doet wat me je”, hoorde je tijdens de opening van alle kanten.

Een belangrijke doelstelling van ‘Durf te Dromen’ is om extra vrijwilligers te werven voor het Maatjesproject van de Stichting Jong Perspectief. Zie ook: www.jongperspectief.nl

Voor kinderen

Kom de tentoonstelling bekijken en maak het Durf te dromen-knutselblad over je eigen dromen en toekomstplannen. Alle dromen krijgen een mooi plaatsje in het museum. Het Durf te dromen-knutselblad kost € 3,00, maar is met de bon uit het Speelmeerpaspoort gratis.

Durf te dromen

25 mei – 31 augustus 2014

Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735

Open: di t/m vrij: 10.00 – 16.00 uur, za en zo: 13.00 – 17.00 uur

Toegangsprijs: € 3,00, kinderen t/m 12 jaar, MJK, ICOM, CJP gratis

-advertenties-

-goede doel-