2012 0519Burgemeester Charlie Aptroot, onlangs nog uitgeroepen tot machtigste man van Zoetermeer, zal op dinsdag 27 mei in de Pelgrimskerk de officiële opening verrichten van de twee-jaarlijks kunstmanifestatie Feest van de Geest. Met Feest van de Geest wordt de eeuwenoude samenwerking tussen kerken en kunst opnieuw gestalte gegeven. Eenentwintig kunstenaars uit Zoetermeer zullen in 12 Zoetermeerse kerken en 1 kerk in Zevenhuizen exposeren, vanaf Hemelvaartsdag 28 mei tot Tweede Pinksterdag 9 juni, met als thema ‘Vuur dat nooit meer dooft’.

Geïnspireerd door het pinksterverhaal hebben de kunstenaars speciaal voor het Feest van de Geest een nieuw werk gemaakt, dat naast bestaand werk in de kerken getoond zal worden.

Deelnemende kerken zijn van de Protestantse Gemeente Zoetermeer naast de al eerder genoemde Pelgrimskerk, de Oude Kerk, De Oase, de Ichthuskerk en De Regenboog. Vanuit Katholieke kring doen de Genesarethkerk en de Wijngaard mee. De laatste in samenwerking met de Baptistengemeente. Andere deelnemende kerken zijn Het Kompas, de Adventskerk en het Apostolisch Genootschap. Vanuit Zevenhuizen doet de Gereformeerde Kerk mee.

-advertenties-

-goede doel-