DSC 0065

20140522-17528In de wijk Meerzicht komt aan het Fivelingo 84 – 85 het eerste Integraal KindCentrum (IKC) van Zoetermeer. De bouw is nog in volle gang, maar het hoogste punt werd donderdag 22 mei bereikt: een mijlpaal die werd gevierd met een feestje voor iedereen die betrokken is bij de bouw.

Teammanager Benno Moor van Verlaat Uden Bouwsystemen en projectleider G. van Vliet feliciteerden de bouwers met de bereikte mijlpaal. Zij lieten hun waardering voor de bouwers merken met een klein feestje. Projectleider van Vliet: “Zonder vakmensen wordt er niets gebouwd, dit is allemaal handenwerk waar we zeer trots op zijn!”

De bouwers moeten na het feestje wel weer aan de slag, want over twee maanden moet het gebouw helemaal gebruiksklaar zijn, in september zal het nieuwe IKC van start gaan! Voorlopig verloopt de bouw nog goed op schema, over twee weken kunnen de steigers weg en wordt er nog vooral aan de binnenkant doorgebouwd in het pand.

20140522-17523 DSC 0069
Teammanager Benno Moor feliciteert de bouwers De kinderen van de BSO kijken er naar uit om in hun nieuwe gebouw te mogen spelen!

Wat is een IKC?

Een Integraal KindCentrum (IKC) is een voorziening van kinderen van 0 - 12 jaar, waar zij gedurende de dag samen komen om te leren, te spelen, te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. Het IKC biedt een totaal pakket op het gebied van educatie, opvang en ontwikkeling, zorg, welzijn en vrije tijd.

Kern Kinderopvang Zoetermeer (locatie Het Merelnest) en OPOZ (de Piramideschool) gaan samen een IKC realiseren voor kinderopvang en onderwijs gedurende vijf dagen per week van ’s ochtends 7 uur tot ’s avonds 19.00 uur. Samen zullen zij uiteindelijk als één multidisciplinair team binnen het IKC gaan samenwerken aan een passend ontwikkelingsconcept voor de kinderen. Dit biedt een compleet arrangement voor kinderen waarbinnen onderwijs, opvang, zorg en welzijn en vrije tijdsbesteding zijn geïntegreerd. Hierdoor krijgt het kind en de ouder de juiste zorg en aandacht.

Onderwijs en kinderopvang zullen flexibel omgaan met de ruimte en geregeld van elkaars ruimten gebruik gaan maken. Deze ‘ruimtewinst’, laat op andere plekken weer plaats over voor bijvoorbeeld een mediaruimte, dramaruimte, sport en spelruimte et cetera.

 

-advertenties-

-goede doel-