20140523-17790

Burgemeester Aptroot met de opgesloten wethouder van Leeuwen

De actie Lock me up – free a girl gaat de laatste twee dagen in, in totaal hebben 10 Zoetermeerders zich 12 uur lang vrijwillig laten opsluiten in kleine hokjes. In restaurant Hoeve Kromwijk namen zij plaats in houten kooien van 1 bij 2 meter, en brachten de dag door met slechts water en een beetje rijst. De deelnemers mochten één item mee nemen tijdens de opsluiting, meestal werd gekozen voor een mobiel om ook tijdens de opsluiting nog zoveel mogelijk mensen te bereiken en over te halen iets te geven voor het goede doel.

Zoetermeerders hebben laten zien het hart op de goede plaats te hebben: in totaal is, alleen al in Hoeve Kromwijk, €22.000 opgehaald, met nog twee dagen te gaan!

20140523-17784 20140523-17785
Roelof van Laar "de sleutel gaat in de zak!"

Burgemeester Aptroot sloot vrijdagmorgen zijn eigen wethouder Mariëtte van Leeuwen en Roelof van Laar op. Het hangslot werd natuurlijk met een grapje dicht geklikt, “nu voel ik mij echt de baas in de stad!”, aldus de burgemeester. Maar de burgemeester vond het een waanzinnig goed initiatief en was vol bewondering voor Mariëtte en Roelof die zich op deze wijze inzetten tegen de gedwongen prostitutie in India.

Mariëtte van Leeuwen deed hier zelfs nog een schepje bovenop: ”Als iemand mijn bedrag van €2000 verdubbelt blijf ik nog 12 uur zitten, beloofd!”

Morgen worden de laatste twee deelnemers van deze actie opgesloten en zullen Manja Wunderink en Jo Weerts plaats nemen in de hokjes. U kunt de actie steunen door op Hoeve Kromwijk een donatie in de collectebussen te doen, maar u kunt natuurlijk ook via de site doneren: www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/hoeve-kromwijk

Radio ZFM laat op de webstream en het tvkanaal de directe webcam zien van de opgesloten deelnemers in Hoeve Kromwijk:

www.kippingmultimediaal.nl/media/zfm/stream.html

-advertenties-

-goede doel-