In het project ‘Durf te Dromen’ slaan fotografe Patricia Steur en het Stadsmuseum Zoetermeer in samenwerking met de Stichting Jong Perspectief de handen ineen om kinderen die een steuntje in de rug verdienen letterlijk en figuurlijk in ‘the picture’ te zetten.

RowenagrootEmpowerment, daar draait het om bij het door het Stadsmuseum Zoetermeer geïnitieerde project ‘Durf te Dromen’. Een maatschappelijk kunstproject, dat aandacht vraagt voor kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben. Een samenwerkingsproject ook, want fotograaf Patricia Steur en de Stichting Jong Perspectief uit Zoetermeer doen vol enthousiasme mee. Centraal staan zes kinderen uit Zoetermeer en omstreken die een steuntje in de rug verdienen en het meer dan waard zijn om gekend te worden. Zij zijn in de studio van Patricia Steur geportretteerd met hun dromen als leidraad. Het resultaat is een serie spectaculaire metamorfose-achtige portretten waaruit vooral perspectief gloort. De portretten (150x150 cm) worden in het Stadsmuseum Zoetermeer tentoongesteld. Aan de metamorfoses heeft een heel team van professionals meegewerkt.

Van het metamorfose-proces is een korte documentaire film gemaakt door Hermen van de Waal, die eveneens te zien zal zijn op de expositie en die via youtube en facebook wordt verspreid. ‘Durf te Dromen’ is een interessant en veelzijdig project, dat laat zien hoe zeer kunst een maatschappelijke factor kan zijn en bij kan dragen aan bewustwording. Tijdens de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd die aansluiten op de problematiek van kwetsbare jongeren.

Een belangrijke doelstelling van ‘Durf te Dromen’ is om extra vrijwilligers te werven voor het Maatjesproject van de Stichting Jong Perspectief. Zie ook: www.jongperspectief.nl

Voor kinderen

Kom de tentoonstelling bekijken en maak het Durf te dromen-knutselblad over je eigen dromen en toekomstplannen. Alle dromen krijgen een mooi plaatsje in het museum. Het Durf te dromen-knutselblad kost € 3,00, maar is met de bon uit het Speelmeerpaspoort gratis.

Durf te dromen

25 mei – 31 augustus 2014

Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735

Open: di t/m vrij: 10.00 – 16.00 uur, za en zo: 13.00 – 17.00 uur

Toegangsprijs: € 3,00, kinderen t/m 12 jaar, MJK, ICOM, CJP gratis

-advertenties-

-goede doel-