Foto550-LCSCCUSR

Ruim duizend wandelaars wandelden afgelopen zaterdag 17 mei mee, tijdens de tiende Floravontuur Wandeltocht. Een super geslaagde dag met een record aan wandelaars en Nordic Walkers. Het was prachtig weer met veel zonneschijn en mede hierdoor waren de sportieve wandelaars in opperbeste stemming. De routes, 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer toonden zowel het prachtige (onbekend) groen, als de mooie architectuur die Zoetermeer rijk is.

Het fantastische wandelweer zorgde ervoor dat de eerste wandelaars voor de 40, 25 en 20 kilometer route al vroeg stonden te trappelen om zo snel mogelijk te mogen vertrekken vanaf de startlocatie, Snowworld. Deze lange afstanden werden vooral gebruikt als voorbereiding op de vierdaagse van Nijmegen. Uit heel Nederland kwamen de wandelaars naar Zoetermeer, maar ook de inwoners van Zoetermeer en directe omgeving waren goed vertegenwoordigd. “Wij komen uit Zeeland en lopen voor het eerst in Zoetermeer. We hebben ontzettend genoten. Het was goed gepijld en de route was prachtig met heel veel groen. Daarnaast werden we nog goed verzorgd met een flesje water en een stukje fruit, complimenten aan de organisatie”, aldus mevrouw Bergsma. Op de korte afstanden mocht de organisatie meer dan 300 wandelaars begroeten. Waarvan een groot aantal mee hebben gepuzzeld op de 5 en 10 km. De prijswinnaars van deze puzzeltochten krijgen bericht van Floravontuur Promotie Zoetermeer.

20140517-17125 Foto550-7QZ7G6QZ

Dankzij het grote succes zal Floravontuur Promotie Zoetermeer volgend jaar de elfde Floravontuur Wandeltocht organiseren op zaterdag 16 mei 2015. Noteer dit alvast in uw agenda! De tiende Floravontuur Wandeltocht is mede tot stand gekomen door de hulp van vrijwilligers, sportief Wandelgroep Zoetermeer, gemeente Zoetermeer, sponsoren en Fonds 1818.

-advertenties-

-goede doel-