Housewarming Oosterheem Divas Dichtbij PERS

WZH Oosterheem aan de Florence Nightingalelaan 92 vierde vrijdag 16 mei haar officiële housewarming. Een stralende dag waarop vele bezoekers een kijkje namen in het nieuwste woonzorgcentrum van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Voor cliënten, familieleden, andere mantelzorgers, buren en het zorgnetwerk in Zoetermeer was een vitaal programma samengesteld.

Housewarming Oosterheem Burgemeester Aptroot PERSWZH Oosterheem is een vernieuwend woonzorgconcept in Zoetermeer voor 114 mensen met dementie of mensen die om een andere reden intensieve zorg nodig hebben. Burgemeester Aptroot van de gemeente Zoetermeer was bij de Housewarming aanwezig en gaf in zijn toespraak aan dat het belangrijk is dat mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben: “Bij WZH kan dat en daar zijn we heel blij mee. Het is belangrijk dat bewoners kunnen zeggen: ‘Ik ben hier thuis’. En thuis ben je als je je onder familie voelt. WZH biedt zorgzame hulp, samen met familie en bewoners. Mijn complimenten!”

Aanwezigen genoten tijdens de Housewarming onder andere van een zintuigprikkelende proeverij, konden ontspannen tijdens een stoelmassage en hun vitaliteit checken. De jongste bezoekertjes leefden zich uit op de Circusspeelplaats van Circus Never Mind uit Zoetermeer. Verder vonden ieder half uur rondleidingen door het pand plaats waarbij gasten konden zien hoe de cliënten gezamenlijk in leefstijlen wonen.

Voor de cliënten was er een speciaal programma met onder meer huiskamerconcerten door de Diva’s van Stichting Diva Dichtbij. Deze organisatie geeft bijzondere kleinschalige, intieme muziekoptredens in verpleeghuizen, waarbij zij alle aandacht hebben voor de cliënten.

Een eigen thuis

Het gebouw, interieur en de zorg van WZH Oosterheem zijn zorgvuldig ontwikkeld. Hierdoor is een warm, modern, sfeervol en eigentijds woonzorgconcept ontstaan waarbij buiten naar binnen is gehaald. Burgemeester Aptroot benoemde dit na het zien van een appartement van een cliënt: “Het is heel modern, royaal, ruim en licht. De bewoner heeft het ingericht met eigen meubels. Het is een eigen thuis.”

Iedere cliënt heeft naast een eigen appartement een huiskamer die men deelt met zes andere cliënten. Er is bewust nagedacht over het interieur. De kleuren creëren enerzijds rust voor de mensen die er wonen en geven bovendien een voldoende prikkelende omgeving die hen stimuleert actief te zijn. De brede gangen van het woonzorgcentrum, de waar mogelijk open deuren en het dakterras vergroten de leef- en beweegruimte en nodigen mensen uit om in beweging te komen.

Dynamische verlichting

In de huiskamers wordt gebruikgemaakt van dynamische verlichting. Het is de eerste keer dat een project van deze grootte in Nederland gerealiseerd wordt. Dynamische verlichting zorgt voor verlichting die meegaat met het ritme van de dag. Dit is voor ouderen belangrijk omdat zij meer licht nodig hebben en minder buiten komen. Voldoende licht heeft een positief effect op de biologische klok van mensen. Men gaat beter slapen, is overdag actiever en de stemming verbetert. Daarnaast zorgt meer verlichting voor meer vertrouwen bij ouderen doordat zij goed kunnen zien.

-advertenties-

-goede doel-