sw-vo-ONC-parkdreefOp donderdag 22 mei presenteren de leerlingen uit 4 havo en vwo van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) hun project Duurzaam Ondernemen. Voor dit project hebben de leerlingen zelf een product ontwikkeld dat duurzaam geproduceerd is.

De leerlingen hebben de afgelopen drie maanden aan dit project gewerkt. In groepjes hebben ze een bedrijfje opgezet, marktonderzoek verricht en een financieel plan uitgewerkt. De groepen ontvingen € 40,- als lening om hun producten te realiseren. De verkoop van hun producten moet de leerlingen in staat stellen de lening af te lossen en winst te behalen.

Op donderdag zal de aula van de school ingericht zijn als markt waar de leerlingen hun product zullen proberen te verkopen. De winst van de verkoop is bestemd voor een goed doel. Het team dat de meeste winst behaalt, mag het goede doel bepalen. Enkele voorbeelden van producten zijn: etagères, wafels, snij-/kaasplankjes, sushi, bloemen en vogelhuisjes. Iedereen is welkom op deze avond. Het programma begint om 17.00 uur en eindigt rond 19.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-