Ricardo Zelfportret-landscape lores-webversie

Zelfportret van Ricardo Bouman

Ricardo Bouman en Matthijs van Amsterdam zullen vanaf 29 mei t/m 9 juni een kunstexpositie houden (in de kerk De Wijngaard) in Zoetermeer. Deze expositie is één van de elf exposities welke in kader van Feest van de Geest in Zoetermeer worden gehouden. Meer informatie over de landelijke Feest van de Geest vind u op: www.feestvandegeest.nl

Matthijs van Amsterdam Zelfportret portraitRicardo Bouman is een grafisch ondernemer uit Zoetermeer. Als werk maakt hij grafische ontwerpen en fotoreportages voor zowel bedrijven als de maatschappij. In zijn vrije tijd besteed hij graag tijd aan het maken van schilderijen. In het kader van Feest van de Geest heeft hij nieuwe kunstwerken geschilderd en een speciale collectie samengesteld bestaande uit klein- en grootformaat aquarel en acrylschilderijen. Ricardo schildert graag (middeleeuwse) stadsgezichten van steden als Venetië, Canterbury, Parijs, Volterra, Florence en San Francisco. Zijn schilderstijl is een combinatie van realisme met illustratieve kenmerken. Ricardo schildert alleen plaatsen waar hij zelf geweest is, sfeer heeft kunnen proeven en een interessante compositie heeft kunnen vastleggen door middel van fotografie of een schets. Naast schilderijen zal Ricardo ook enkele opmerkelijke (panorama) foto’s tentoonstellen van onder andere landschappen (van Europa en verder gelegen continenten), klimaat & natuurverschijnselen, macro fotografie, mooie dieren en stadsgezichten.

Als leuke extra zal er tijdens de expositie enkele korte (time lapse) films getoond worden waar Ricardo laat zien hoe zijn schilderijen geschilderd worden. De bezoekers kunnen dus niet alleen de schilderijen bezichtigen, maar ook zien hoe enkele schilderijen van begin tot eind geschilderd zijn. Er zullen in totaal 4 films getoond worden van ongeveer 3 minuten waarvan één film gemaakt is in samenwerking met kunstenaar Matthijs van Amsterdam.

Matthijs van Amsterdam exposeert zes abstracte schilderijen waar kleur, ritme en vorm centraal staan. “Elk schilderij komt voort uit een innerlijke drift om te schilderen. Matthijs zoekt telkens naar vernieuwing zodat ieder schilderij tenminste een nieuw aanwijsbaar element bevat. Binnen het proces worden Duitse en Japanse plamuurmessen gebruikt om de verf te schrapen en te smeren. Daarbij worden injectiespuiten, stokken en kwasten gebruikt om de verf te druppelen en te gooien. Hierdoor ontstaat een organische dynamiek, energie en emotie in het werk. “Het is een continue strijd om een evenwicht te bereiken tussen chaos en orde.” De schilderijen kennen geen titels, slechts nummers. De achterliggende gedachte hierbij is dat de kijker zelf een mening vormt zonder dat een titel of toelichting de kijker stuurt.

Meer informatie over de locatie en openingstijden van de expositie kunt u vinden op deze webpagina: www.desenho.eu/expositie.html

Expositie vanaf 29 mei t/m 9 juni

Kerk De Wijngaart, Moeder Theresasingel 100, Rokkeveen

-advertenties-

-goede doel-