Uitreiking Vignet Gezonde school

Basisschool De Waterlelie heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Directeur Irma Ronkes Agerbeek van De Waterlelie is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Waterlelie voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema Sport en bewegen. Hiervoor worden onder andere de volgende activiteiten ingezet: wekelijks gymnastieklessen door de vakleerkracht, deelname aan sportclinics, sportieve pauzes, deelname aan de Zoetermeerse sporttoernooien en een jaarlijks terugkerend project: Gezond en fit op De Waterlelie.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties.

 

 

-advertenties-

-goede doel-