Nog een paar nachten slapen en dan gaat het grootste wandellegioen van Zoetermeer van start. Maandag 19 mei is de eerste wandeldag en zullen zo’n 3400 betalende wandelaars voor de 5 of 10 km door de wijken en parken van onze groene stad wandelen.

avond4daagse2 2Vele scholen en individuelen hebben zich al laten voorinschrijven om lange wachttijden bij de start te voorkomen, maar a.s. maandag en dinsdag kan men zich vanaf 18.00 uur alsnog aanmelden bij het startbureau ‘The Old Pal’ op het Oostwaarts 4. De routes zijn dit jaar weer aangepast. De start en finish vinden met medewerking van eetcafé ‘The Old Pal’ weer op het Stadhuisplein plaats. De kosten zijn net als voorgaande jaren 5 Euro inclusief medaille, diploma, sticker en versnapering.

Jongerenorganisatie YMCA zal drie dagen aanwezig zijn met puzzels voor de 5 km lopers waarmee prijzen zijn te winnen. Kern kinderopvang zal onderweg de deelnemers verrassen en Rabobank Zoetermeer heeft rolletjes pepermunt beschikbaar gesteld. Groothandel Sligro heeft een steentje bijgedragen en supermarkt Hoogvliet gaat op een van de dagen ook nog wat uitdelen voor het welslagen van de avondvierdaagse. Ook Zorg en Zekerheid is weer van de partij en geeft de deelnemers op de 3de dag limonade in de buurt van de Ierlandlaan. Kinderdagverblijf de Drie Ballonnen zal aan de deelnemers op de 4de dag in de buurt van de Spazio iets uitdelen waardoor de intocht extra feestelijk wordt en Pub eetcafé ‘The Old Pal’ geeft een voucher voor een lunch voor 2 personen waarvan de 2de lunch gratis is. Promotie Stadshart geeft aan iedere deelnemer i.p.v. de jaarlijkse eierkoek of krentenbol een rugzakje.

Feestelijke intocht

Op het Stadhuisplein zal de bekende Arie Boertje op de laatste dag, donderdag 22 mei, weer van de partij zijn. Op deze dag zal om 18.00 uur het eerste startsein voor de scholen gegeven worden door wethouder Mariëtte van Leeuwen op het Stadhuisplein. Daarna zal Arie de scholen één voor één wegsturen. Vanaf 18.45 uur zal Arie de wandelaars weer op ludieke wijze op het Burgemeester Wegstapelplein inhalen. Boerenkapel “The Mushy Potatoes’ begeleidt de wandelaars naar het Promenadeplein en vandaar zal boerenkapel de ‘Prometoeters’ de wandelaars met vrolijke deuntjes begeleiden naar het Stadhuisplein. Natuurlijk zullen ook familie en vrienden de wandelaars weer begroeten met applaus en bloemen.

Ook dit jaar wordt er weer een bedrag van 450 euro geschonken aan een goed doel. De Stichting Avond4daagse Zoetermeer die vorig jaar maart is opgericht (voorheen commissie) heeft gekozen voor Stichting Leergeld in Zoetermeer. De cheque zal donderdagavond om 18.00 uur uitgereikt worden door wethouder mevrouw van Leeuwen op het Stadhuisplein aan de heer B. van Eken van deze Stichting.

Het motto van de stichting Avond4daagse Zoetermeer is: HOE MEER HOE LIEVER EN BETER en niets is gezonder dan sportief er op uit te trekken en te genieten van al het moois wat onze stad en natuur te bieden heeft. De vrijwilligers wensen de wandelaars veel plezier en mooi weer toe.

-advertenties-

-goede doel-