Sander Dekker

Op maandag 12 mei heeft staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker, de Centrale Examens op het Oranje Nassau College Parkdreef geopend. Dit was zowel voor de school als voor de heer Dekker een extra bijzondere gebeurtenis omdat de staatssecretaris zelf het vwo heeft afgerond op het ONC.

De heer Dekker werd verwelkomd door een aantal van zijn vroegere docenten. Tijdens een informele lunch kon de staatssecretaris samen met de docenten terugblikken op zijn eigen schooltijd. Ook kwamen een aantal actuele onderwerpen aan de orde zoals hoogbegaafdheid, talentontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid.

In de examenzaal gaf Dekker vervolgens het startsein voor het examen. Even voelde hij weer de spanning van toen. In 1993 deed de staatssecretaris namelijk in dezelfde zaal zíjn eindexamen.

Dekker opende de verzegelde pakketten en deelde de examens uit. Natuurlijk niet nadat hij alle examenkandidaten heel veel succes had toegewenst.

Terwijl de leerlingen zich over hun examen bogen, woonde Dekker een les Engels bij in klas 4 vwo. Ook bekeek hij nog de ‘nieuwe’ afdelingen van de school. Vooral de sciencevleugel maakte indruk. De heer Dekker heeft genoten van zijn bezoek aan het ONC waarbij veel van zijn eigen schooltijd weer naar boven is gekomen.

-advertenties-

-goede doel-