Op verschillende locaties in Zoetermeer zijn maandagochtend 12 mei de praktijk verkeersexamens weer begonnen. In Zoetermeer doen bijna 1.500 leerlingen van de groepen 7 van het basisonderwijs mee. De verkeersexamens duren twee weken.

Het praktische verkeersexamen is een belangrijk onderdeel van het veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Wethouder Hans Haring (verkeer en vervoer) gaf het startsein en wenste de leerlingen veel succes.

fietsexamen 1 fietsexamen

Veilig Verkeer Nederland afdeling Zoetermeer, de gemeente Zoetermeer en OnderwijsAdvies zijn de drijvende krachten achter het examen dat op de scholen wordt voorbereid. Ook kunnen leerlingen zich thuis met hun ouders voorbereiden.

Het startpunt en de route zijn iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Nu begint het examen bij het VrijeTijdsCentrum aan de Zegwaartseweg. Voorafgaand aan het examen worden de fietsen gecontroleerd.

Op de route die de leerlingen rijden staan verschillende controleposten. Hier wordt gelet op het juist uitvoeren van handelingen en het toepassen van de verkeersregels. Zoals (bijvoorbeeld): links en rechts kijken, achterom kijken, voorrang geven en richting aangeven.

-advertenties-

-goede doel-