dsc 4330

Het bikerteam rekent af met een klein opstootje

Burgemeester Aptroot opende zaterdag 10 mei de 112 Veiligheidsdag, die dit jaar voor het eerst op het evenemententerrein bij Silverdome werd gehouden. De dag begon nat, maar het met paraplu's, laarzen en regenjas gewapende publiek liet zich daar niet door weerhouden!

dsc 4244 dsc 4220

Midden op het terrein was er plek ingeruimd voor demonstraties. Hier lieten politie, brandweer en ambulance hun goede samenwerking zien na een (geplande!) aanrijding. De politie is als eerste ter plaatse en beoordeelt de situatie. Omdat er personen in de wagens bekneld zaten werden collega's van brandweer en ambulance opgeroepen. Een medewerker van de ambulancedienst bekommerde zich meteen om het 'slachtoffer' in de auto, terwijl de brandweer zich gereed maakte om de wagen open te knippen. Bij een beknelling of als er sprake is van mogelijk nek/rugletsel is het belangrijk om zo snel mogelijk het dak van de auto af te halen zodat het slachtoffer bevrijd of behandeld kan worden. Als een geoliede machine gingen alle hulpverleners snel aan het werk, onder het oog van het toegestroomde publiek!

dsc 4380 dsc 4448
20140510-16466 dsc 4475

Later op de dag waren er ook nog demonstraties van het bikerteam van de politie, die demonstreerden hoe zij met behulp van de fietsen een arrestant snel kunnen overmeesteren en aanhouden. De brandweer liet zien hoe gevaarlijk een vlam in de pan kan zijn en wat je dan het beste kan doen. Verderop was een speciaal team bezig dat de kentekenplaten van auto's vast zette, zodat deze niet gestolen kunnen worden.

Op het evenemententerrein liepen opvallend veel kinderen rond met snijwonden, blauwe plekken of een blauw oog. Navraag leerde ons dat hier geen ongeluk in het spel was, maar een zeer bijzondere 'eerste hulp schmink' post!

20140510-16402

Meer foto's vindt u op onze fotogallery: 112 Dag

Foto's: Gerard van Warmerdam, vwarmerdam.smugmug.com//112-Veiligheidsdag/

 

Film gemaakt door Sander vd Berg, www.pbazoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-