Dylan van Baarle

Winst voor Dylan van Baarle

De Olympia’s Tour met als start en doorkomst in Zoetermeer, is helemaal terug van weggeweest! Het startsein voor het wielerevenement is op donderdag 15 mei om 12.00 uur op de Markt. Het publiek kan zich vanaf 10.00 al vergapen aan de voorbereidingen van de renners.

De route loopt vanuit Zoetermeer naar het Prisma-bedrijventerrein (Bleiswijk) waar de vliegende start is. Vandaar gaat het via Kruisweg, Moerkapelle en Zevenhuizen naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Na 127.5 km koers zijn de renners rond 15.00 uur terug op Zoetermeerse bodem om via de Australiëweg en Europaweg dwars door te steken en vervolgens via de Afrikaweg en Amerikaweg, richting Den Haag Leidschenveen, de stad weer te verlaten. De finish is na 152.4 km om ca. 15.36 uur op de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk, vlak bij Winkelcentrum In de Bogaard.

Zoetermeer heeft een speciale band met Olympia’s Tour. Behalve dat de stad vroeger al vaker een etappeplaats was van het wielerfestijn, won in 2012 en 2013 de Zoetermeerse beloftevolle wielerprof Dylan van Baarle. Dit jaar is de huidige prof van de Amerikaanse formatie Garmin-Sharp er niet bij, omdat hij als lid van een WorldTour-team niet meer mag deelnemen aan deze wedstrijd voor beloften. In plaats daarvan start Dylan in de Giro d’Italia.

Jonge renners geven hun visitekaartje af!

Voor veel jonge renners is winst in Olympia’s Tour het afgeven van een visitekaartje om een plekje in een profploeg te veroveren. Aan de start dit jaar daarom weer grote ploegen als de nationale teams van Australië en de Verenigde Staten, het Rabobank Development Team, Team De Rijke, Koga Cycling Team, Team Jo Piels en Team Metec-TKH. Onder hen dus zeker de opvolger van Dylan van Baarle.

In 2010 werd voor het laatst de Ronde van het Groene Hart verreden, een grote internationale wielerronde in en om Zoetermeer. Helaas is die wedstrijd van de nationale wielerkalender verdwenen. Maar dit jaar dus toch weer een officiële UCI-wedstrijd, met de vierde etappe tussen Zoetermeer en Rijswijk. De route komt zelfs grotendeels overeen met de Ronde van het Groene Hart in 2010.

Niet de eerste Olympia’s Tour door Zoetermeer

Zoals eerder gezegd is het niet de eerste keer dan Olympia’s Tour in Zoetermeer neerstrijkt. In 1974 won Ad Dekkers nog de etappe met finish in Zoetermeer en zowel in 1981 als in 1992 waren er twee winnaars te huldigen. Westlander René Koppert won in 1982 ’s ochtends de etappe en de latere wereldkampioen Geert Schipper ’s middags de tijdrit. In 1992 won Léon van Bon de proloog en later op de dag was John den Braber de snelste in de eerste etappe. Hoogste tijd voor Zoetermeer om na 22 jaar de band met Olympia’s Tour weer aan te halen.

De volledige route is terug te vinden op de website van Olympia’s Tour, www.olympiastour.com.

-advertenties-

-goede doel-