politiefeest4Zaterdag 10 mei organiseren de politie, brandweer en gemeente een 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein bij schaatshal Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te beleven en zijn er verschillende demonstraties voor jong en oud. Burgemeester Aptroot opent de dag om 11.00 uur. Onderdelen van deze dag zijn brandveilig wonen, preventie woninginbraken en diefstal uit of vanaf auto’s.

Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder een ME jeep, een politiemotor, een arrestantenwagen, brandweerwagens (uitruk), een ambulance en antieke brandweer voertuigen. Team Handhaving, brandweer en politie geven demonstraties zoals het openknippen van een auto met een slachtoffer erin en een aanhouding van een verdachte door de bikers. Ook kunt u zien hoe een vlam in de pan wordt gedoofd en hoe speurhonden hun werk doen.

Ook voor kinderen

Kinderen kunnen alle voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto laten nemen op de politiemotor. Ze kunnen water spuiten met een (antieke) waterspuit van de brandweer. Ook kunnen zij hun eigen vingerafdrukken laten maken.

Gratis kentekenplaat vast laten zetten

Op dit moment worden veel kentekenplaten van auto’s gestolen. De politie wil dit tegengaan. Zij organiseert samen met een autobedrijf een zogenaamde popnagelactie om de kentekenplaten extra goed te bevestigen. Op de 112 Veiligheidsdag kunnen bezoekers hun kentekenplaat gratis laten vastzetten.

Samenwerking

Ook andere organisaties doen aan deze dag mee, waaronder de Zoetermeerse Reddingsbrigade, het Rode Kruis, het Sigma-team, woningcorporaties en beveiligingsbedrijven. Verder zijn er bewonersinitiatieven zoals Wijk en Agent Samen (WAS) en WAAKS en Buurt Bestuurt.

Meer informatie over deze dag staat op www.zoetermeerveilig.nl

-advertenties-

-goede doel-