vuur3Maandag 5 mei wordt Bevrijdingsdag groots gevierd in Zoetermeer. Vanaf 13.00 uur vindt op de Markt een feestelijk programma plaats met een keur aan activiteiten voor jong en oud. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft dit jaar nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd zoals de voorronde van het NK Knikkeren en het schilderen op de zeilen van bouwhekken. ’s Avonds wordt het meezingen geblazen bij het spetterende muzikale feest met optredens van o.a. de 3JS en Nick & Simon. Het Bevrijdingsfestival wordt ondersteund door de gemeente Zoetermeer, woningcorporatie De Goede Woning en fonds 1818. De speciale twitter hashtag is #5mei079.

Start middagprogramma 13.00 uur, Markt Zoetermeer

Traditiegetrouw wordt om 13.00 het Bevrijdingsvuur ontstoken door burgemeester Aptroot. Dit vuur is door een estafetteteam van ARV Ilion in de nacht van 4 op 5 mei  opgehaald in Wageningen. Vervolgens barsten op de Markt de activiteiten los. Zo is er het Open Podium met muziek- en dansoptredens van lokaal talent. De optredens worden verzorgd door:

13.10 uur Killfred, band

13.45 uur New Captains, band

14.15 uur Totally Zouk, dans

14.50 uur Brisk, band

15.30 uur Cadenza Theateropleiding, dans

16.15 uur The Young Ones, band

 

Voorronde NK Knikkeren

5 mei 2013 508Kinderen van zes tot en met twaalf jaar kunnen zich op de website www.nkknikkeren.nl gratis inschrijven om mee te doen aan een voorronde van het NK Knikkeren. Per voorronde kwalificeren de eerste zestien zich voor een plaats in de finale op zaterdag 21 juni in DierenPark Amersfoort. Naast de wedstrijden kunnen de kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikkerraden en knikkersjoelen.

Overige activiteiten

Bij de circusspeelplaats van Circus Never Mind wanen kinderen zich echte circusartiesten. Onder begeleiding mogen zij diverse circusattributen uitproberen. Hondentrainingsgroep ‘De Goede Combinatie’ geeft tweemaal, om 14.30 uur en 15.45 uur, een demonstratie gehoorzaamheid, behendigheid en flyball. Tevens wordt i.s.m. het Rode Kruis een eerste hulp demonstratie gegeven. In de tussenliggende tijd krijgt het publiek de gelegenheid om zelf met eigen hond of één van de honden van de organisatie het behendigheidsparcours te lopen.

Onder begeleiding van Ateliers 1819 kan het publiek zich van zijn creatieve kant laten zien door in het thema van ‘Bevrijding’ een mooie schildering op het zeil van één van de bouwhekken te maken. Voor kinderen is er voor de mooiste schildering een leuke prijs beschikbaar.

Op het '5 Mei Plein' op de Markt staan stands van uiteenlopende organisaties zoals het Rode Kruis, Amnesty International, Jongerenambassadeurs en Wereld Natuur Fonds met informatie en activiteiten. Op de Markt staan ook een aantal legervoertuigen opgesteld die men van dichtbij kan bekijken. Tussen 14.00 en 15.00 uur is tevens een veteraan aanwezig die gediend heeft tijdens één van de vredesmissies. Hij gaat graag hierover in gesprek met het publiek. Bij de ballonnenstand liggen kaartjes klaar voor vredeswensen. De ballonnen worden later op de middag opgelaten bij de ballonnenwedstrijd.

Vijf voor Vijf moment, 16.55 uur

Tijdens het ‘Vijf voor Vijf moment’ staan we symbolisch stil bij de vrede in ons land. Dameni Baktawar van basisschool de Floriant draagt het gedicht voor dat ook tijdens de nationale herdenking op 4 mei in Zoetermeer ten gehore wordt gebracht. Tevens maakt wethouder Hans Haring de winnaars bekend van het hekwerk-doek-schilderen. Daarna geeft de wethouder het startsein voor het oplaten van 500 rood - wit - blauwe ballonnen. De ballonnen met vredeswensen stijgen op vanuit een reusachtige Smiley.

 

Avondfestival met Nick en Simon!

nick und simon-2960-Edit-4Vanaf 18.30 uur staat de avond geheel in het teken van muziek. In het voorprogramma de band Heavy Light en zangeres Jacky. Het hoofdprogramma bestaat uit een optreden van de 3JS en Nick & Simon met band. Kom op tijd want vol = vol. Uiteraard is het avondfestival wederom geheel gratis toegankelijk.

Klik hier voor het programma van het Avondfestival! Avondfestival met Nick en Simon!

-advertenties-

-goede doel-