2012 0605037In Den Haag is een 37-jarige automobilist uit Zoetermeer in de nacht van donderdag 30 mei op vrijdag 31mei twee keer aangehouden. De eerste keer omdat hij onder invloed in zijn auto reed en de tweede keer omdat hij een rijverbod negeerde.

Politieagenten zagen de automobilist vrijdagochtend om 01.14 uur in zijn auto tegen de richting rijden op het Koningsplein en vervolgens een rood licht negeren. De automobilist stak de Koningin Emmakade over en reed de Prins Hendrikstraat in. Daar lieten de agenten de automobilist, een 37-jarige Zoetermeerder, stoppen. Hij gaf direct toe dat hij gedronken had en fout was. De man werd aangehouden en moest een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en met een proces-verbaal en een rijverbod mocht hij naar huis.

Toch weer rijden

De automobilist bleek echter niet van plan om een taxi naar huis te nemen en stapte vervolgens gewoon weer in zijn auto om daarmee naar Zoetermeer te rijden. Daar hielden agenten hem om 04.00 uur opnieuw aan. Ditmaal voor het rijden tijdens een rijverbod.

-advertenties-

-goede doel-