mooi4jouVolgende week wordt nog een feestje gevierd rond de Maatschappelijke Stage, met de uitreiking van de MaS awards. Maar wellicht is dit de laatste keer dat er awards worden uitgereikt, als de plannen van de overheid en het college doorgaan.

Niet alleen heeft de overheid besloten om de financiering voor de Maatschappelijke Stages (MaS) per schooljaar 2015/2016 te stoppen maar in de perspectiefnota die deze week is gepresenteerd heeft het college van B & W opgenomen dat de gemeentelijke ondersteuning al per 2014 wordt ingetrokken. Dit zou inhouden dat er vanaf januari geen ondersteuning meer geboden wordt aan vrijwilligersorganisaties en scholen, die hebben aangegeven de komende twee jaar nog wel door te gaan met de MaS.

Marije Arnouts, makelaar Maatschappelijke Stages, is teleurgesteld over het besluit: “Jongeren zijn en blijven de vrijwilligers van de toekomst en hier zal dus ook blijvend op geïnvesteerd moeten worden, of het nu een ‘MaS’ heet of niet.” De maatregel heeft ook grote gevolgen voor het vrijwilligersveld in Zoetermeer, deze gevolgen zullen nog in kaart moeten worden gebracht. Marije Arnouts roept alle politieke partijen in Zoetermeer dan ook op om moties in te dienen tegen deze nota, die op 24 juni in de gemeenteraad zal worden besproken.

Voor vrijwilligersorganisaties wordt het lastig om de komende twee schooljaren door te gaan met de MaS als er geen enkele vorm van ondersteuning meer is (bemiddeling via de website, verbinding, deskundigheidsbevordering enz.)

Ondanks bovenstaande vindt op woensdag 5 juni van 16.30 tot 17.45 uur de feestelijke uitreiking plaats van de MaS Awards 2013 op het Picasso Lyceum (Paletsingel 38c in Rokkeveen). Vrijwilligersorganisaties die inspirerende en leerzame maatschappelijke stageplekken aanbieden voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden in het zonnetje gezet en daarnaast worden ook leerlingen beloond die zich op een bijzondere manier hebben ingezet tijdens hun stage. De MaS Awards zijn in het leven geroepen om vrijwilligerswerk onder jongeren te promoten en als teken van waardering voor organisaties die stageplekken aanbieden.

Er zijn dit jaar 15 stagebieders en 20 (groepjes) leerlingen aangemeld. Een professionele jury (bestaande uit wethouder  Mariëtte van Leeuwen, dhr. van Oijen, voorzitter van de Stichting Vrijwilligers Centrale Zoetermeer en Helene Ouwerkerk, eindredactrice van het Streekblad) heeft  op 27 mei uit de aanmeldingen de winnaars gekozen. De wethouder zal de prijzen uitreiken.

Wilt u dit evenement bijwonen? U kunt zich hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-