DSC 0335

Woensdag 29 mei was een spannende dag voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Meerzicht. Zij mochten namelijk deelnemen aan de eerste schoolverlaters sportdag!

DSC 0385Ruim 100 kinderen van basisschool De Regenboog, Het Zwanenbos, De Schanskorf en de Prinses Amaliaschool durfden deze uitdaging aan en hebben laten zien wat zij in groep 3 tot en met 8 in de gymnastieklessen hebben geleerd.

De dag begon met een gezamenlijke warming-up op muziek, waardoor er al vroeg vrolijke klanken waren te horen vanaf de voetbalvelden van sv DWO in het Westerpark. Met opgewarmde spieren gingen de kinderen vervolgens aan de slag met vaardigheden als hardlopen, verspringen, kogelstoten en estafette. Ook de verschillende samenwerkingsopdrachten stelden de kinderen flink op de proef.

Nadat alle spellen waren gespeeld, volgde er natuurlijk ook een prijsuitreiking om de groep met de beste prestaties op alle onderdelen in het zonnetje te zetten. De kinderen van Het Zwanenbos kwamen als grote winnaars uit de bus!

De schoolverlaters sportdag is georganiseerd door de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente Zoetermeer in samenwerking met sv DWO, ter afsluiting van het bewegingsonderwijs op de basisschool. Mede dankzij de enthousiaste kinderen en goede begeleiding is het een hele leuke sportieve dag geworden, vol uitdaging, gezelligheid en sportiviteit!

-advertenties-

-goede doel-