IMG 4381-001Het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) organiseert op zondag 2 juni de Westerparkdag met als thema ‘Park in beweging’. De activiteiten bij ‘t Westpunt in het Westerpark duren van 13.00-17.00 uur. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende Zoetermeerse natuur- en milieuverenigingen die activiteiten organiseren voor kinderen en gezinnen. Er is een rondleiding in de natuurtuin. De dag wordt opgeluisterd met muziek.

Het Westerpark is zo bijzonder door de prachtige bloemenweides. Tijdens het groeiseizoen staan er in de hooilanden steeds weer andere planten in bloei. En de alerte waarnemer ziet allerlei dieren, zoals vogels en insecten aan het werk. Ook nu de natuur wat later op gang is gekomen door het koude voorjaar is er nu volop voorjaarsnatuur te zien in het park.

De gemeente organiseert een fotowedstrijd met als uitdaging om het kleurrijke leven in het Westerpark zo origineel mogelijk in beeld te brengen. Voor de winnaar is er een workshop natuurfotografie. Meer info tel 14079

-advertenties-

-goede doel-