Ook zorg en verpleeghuis Buytenhaghe is een startpunt voor de rolstoelvierdaagse, net als vele ander tehuizen in onze stad. Voor de vijfde keer wordt dit evenement georganiseerd met medewerking van vele vrijwilligers.

Irma heeft zich voor het eerst opgegeven als vrijwilligster. Zij heeft deze week vrij en het leek haar een goed idee om samen met een oudere deel te nemen aan de rolstoelvierdaagse. De eerste dag is haar uitstekend bevallen. Zij heeft met haar maatje snel een goed contact opgebouwd en samen hebben zij genoten van de wandeling. "Mijn vader heeft het nog niet nodig, maar ik hoop dat er later ook mensen zijn die met hem op pad willen gaan. Ook wanneer ik oud ben, zou ik het geweldig vinden als iemand achter mijn karretje wil lopen", aldus Irma

De deelnemers met hun kleinkinderen

zijn er klaar voor

20130528 14573

Dicky is er vanaf het begin bij. Zij viert het eerste lustrum van de rolstoelvierdaagse mee. Zij weet dat de bewoners van Buytenhaghe erg uitkijken naar de wandelingen. "Dit jaar is de route op een aantal stukken aangepast. Het is enorm leuk om dan om je heen te horen: 'hier zijn we nog nooit geweest' en daar geniet ik van."

20130528 14574 20130528 14584

Na wat instructies van de activiteitenbegeleidsters van Buytenhaghe, werden de rolstoelen uit de opslag gehaald. "Niet alle bewoners zijn afhankelijk van een rolstoel, maar vaak kunnen zij zelfstandig zo ver niet meer lopen," zegt Manuela de Beer, activiteitenbegeleidster. De Hartingbank stelt dan ook extra rolstoelen beschikbaar en zeker ook extra materiaal. De eerste dag bracht een paar lekke banden en dat mag de pret niet bederven.

20130528 14576 Het vertrek vanaf tehuis Buytenhaghe, met op de achtergrond de verkeersregelaars.

Voor het vertrek van 50 deelnemers vanaf het huis Buytenhaghe, gaf Aad Mansveld (organisator van zowel rolstoel als de wandelvierdaagse) de start aan. Hij fietste voor de lange stoet uit. Hij zorgt dat het verkeer even wacht op de rollers en wandelaars vrij baan te geven. Bij het Alfrink college werd een tussenstop gehouden. De deelnemers werden daar ontvangen met koffie en getrakteerd op o.a. een muziekoptreden. 

 

Film: Tehuis Buytenhaghe.

 

 

-advertenties-

-goede doel-