De vrijwilligers van De Klussendienst van de SVCZ knappen sinds jaar en dag klussen in en rond het huis op voor hun  medeburgers die niet de mogelijkheid hebben om zelf de klus te klaren.

Met name 55 – plussers en mensen met een beperking maken gebruik van de diensten van De Klussendienst.  Er is veel vraag om gebruik te maken van de diensten van De Klussendienst, omdat de vrijwilligers vak(vrijwilligers)werk leveren.

Bent u zo’n klusser die het leuk vindt om bij diverse aanvragers in uw buurt, wijk of stad kleine klussen in en rond het huis op te knappen? Dan zoeken wij u om in het vrijwilligersteam ook aan de slag te gaan.

bomen-snoeienAls vrijwilliger verhelpt u kleine ongemakken in huis door het uitvoeren van klusjes  zoals lampen, schilderijen of gordijnen ophangen, leertjes in kranen vervangen, CV’s bijvullen of een douchestang bevestigen.  Klussen in de tuin waar u als vrijwilliger aan moet denken zijn grasmaaien, onkruid verwijderen of snoeien van een struik, haag of boom.

Per klus bent u maximaal 2 uur kwijt en afhankelijk van uw tijd kunt u een of meerdere klussen per week uitvoeren. De Klussendienst rekent   voor het opknappen van een klus een kleine bijdrage ad €2,50 per halfuur aan de aanvrager voor haar diensten. De bijdrage dient om de onkosten van u als vrijwilliger te vergoeden en om het werkmateriaal  wat u gaat gebruiken bij het uitvoeren van de klussen voor u aan te schaffen of te vervangen.

Eens per 6 weken hebben de vrijwilligers van de klussendienst een moment om ervaringen uit te wisselen, belevenissen te vertellen en de financiële administratie te regelen.

Heeft u belangstelling, dan kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  contact opnemen met Pauline Mulholland. Zij nodigt u dan uit voor een gesprek.

-advertenties-

-goede doel-