Zeilen - Windkracht 5 a 6, dat bracht de natuur de deelnemers aan de 3e clubwedstrijd van Zoetermeerse Watersportvereniging. Wat voor de één de perfecte wind is, is voor de ander soms net wat teveel. Afgelopen zondag was zo'n dag op het Noord-Aa.

De geplande introductiedag Optimist moest jammergenoeg worden afgeblazen door de te harde wind. De 3de clubwedstrijd van het seizoen ging wel door. De ervaren zeilers stonden te popelen om het water op te gaan. Voor de minder ervaren zeilers werd het vooral een leerzame en vaak ook natte dag. Er werden 3 wedstrijden gevaren. Helaas hebben niet alle deelnemers de eindstreep gehaald. Het klassement werd gedomineerd door Klamer en Maarten in hun Laser Radial. Zij werden dan ook resp. nummer 1 en 2. Het duo Bas en Björn eindigde in hun 420 vlak daar achter als nummer 3.

zwv 26 mei 3 zwv 26 mei 5

Naast de clubwedstrijden zijn er nog meer activiteiten bij de Z.W. Noord-Aa. Op zondag 2 juni wordt het een drukke dag want dan wordt de Combi-Rotterdam op de Noord-Aa gevaren. Dit is een serie van 8 wedstrijddagen op verschillende wateren. De organisatie is in handen van 8 verenigingen in en rondom Rotterdam. Er wordt gezeild in de Optimist, Splash, O'pen Bic, RS Feva en SW-klasse.

Er worden ongeveer 200 zeilers verwacht. Inschrijven kan op de dag zelf tot 09.45 bij het inschrijfbureau. Het zal vanaf de diverse terassen rondom de Noord-Aa een prachtig gezicht zijn. 

 

combi

 

-advertenties-

-goede doel-