wandeltocht1

De 9e Floravondtuur wandeltocht had wat fris wandelweer, maar geen regen en dat maakte de wandeltocht mede  tot een succes.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe delen in de routes gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Er waren verschillende tochten uitgezet, zoals de tocht voor jonge gezinnen, gps wandelaars, Nordic Walkers en geoefende wandelaars. De wandelaars die van puzzelen houden deden mee aan de puzzelwandeltocht! De routes voor dit jaar waren 5, 10, 15, 20, 25 en 40 km.

Tijdens of na de wandeltocht pakten vele wandelaars een terrasje in de Doprsstraat. Onze reporter Roy Verver zocht ze op en vroeg naar hun ervaring.

 

wandeltocht2Wat is er leuk aan de Floravontuur wandeltocht?

"Het is super leuk om te lopen, we doen het voor de gezelligheid. Er zit jammergenoeg één fout in de route want bij de veiling kom je uit voor een dicht hek!", zo leggen de wandelaars uit. Na een stuk terug te zijn gelopen hebben zij hun weg weer hervat.

 

Is dit de eerste keer dat jullie deze tocht lopen?

"Dit is de 5de keer dat we mee lopen en we vinden het elke keer weer geweldig. Het is een afwisselende route en er lopen veel gezellige mensen mee. Ook als je in je eentje zou lopen, loop je nooit alleen want er doen super veel mensen mee," vulden de vier lopers elkaar aan.

 

Wat is de reden dat jullie mee doen?

"Ik moest van haar/hem mee," riepen de vier in koor terwijl ze elk naar de ander wezen. Het is wel duidelijk dat de sfeer prima was op deze negende editie van de Floravontuur wandeltocht.

 

Foto: vlnr: Marianne, Coby, Irma & Piet

Reporter en foto's: Roy Verver

 

Lees meer sportnieuws

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-