DSC00507

DSC00500Afgelopen dinsdag is in het bijzijn van de voltallige schoolbevolking de nieuwe schooltuin van OBS De Vijverburgh aan de Dr. J.W. Paltelaan geopend.

Vooral de bijzondere en sprookjesachtige inrichting van de tuin valt op en werd door de ontwerpster van de tuin, Sophie Jardin, met verve toegelicht.

De Vijverburgh heeft ‘ontdekkend leren’, hoog in het vaandel staan en de tuin is daar een welkome aanvulling op. De kleuters kunnen bijvoorbeeld op hun gemak het insectenleven in de tuin bekijken. De boomstronken en stokken prikkelen de fantasie en daarmee kunnen de kinderen zitjes en huisjes maken. De kinderen van groep 3 en 4 zullen in de lunchpauzes (de school heeft een continurooster) in de tuin verblijven.

De kinderen van groep 5 t/m 8 gaan groente en kruiden verbouwen, waarvan hapjes gemaakt worden. Ook zullen er bovenbouwlessen gegeven worden over insecten. De ouders zullen regelmatig uitgenodigd worden om de tuin te bewonderen. Ook worden ouders ingezet om samen met de kinderen van de bovenbouw de tuin te onderhouden.

DSC00497Zo is een stukje braakliggend terrein achter de materiaalschuurtjes aan de achterkant van de school met financiële ondersteuning van Fonds 1818 en de inzet van ontwerpster Sophie Jardin verandert in een fantasieprikkende en uitnodigende schooltuin.  

-advertenties-

-goede doel-