leren-cursus-grootIn 1962 werd Zoetermeer aangewezen als groeikern van de gemeente Den Haag. Zoetermeer moest een compacte stad in het groen worden, met goede infrastructuur en een volwaardig en modern centrum. De snelle ontwikkeling van de stad is in de afgelopen dertig jaar minder voorspelbaar geweest dan vooraf gemaakte plannen en uitgestippelde processen doen vermoeden. Om inzicht in de ontstaansgeschiedenis en in het huidige karakter van Zoetermeer te geven, organiseren het International New Town Institute (INTI) en het Stadsmuseum Zoetermeer vanaf 30 mei de 6-delige cursus ‘Leren van Zoetermeer’. De cursus biedt bewoners van de stad, maar ook andere geïnteresseerden, de gelegenheid deze nieuwe stad en alle ontwikkelingen erom heen beter te leren kennen en begrijpen. Aan de hand van een aantal thema’s wordt Zoetermeer op een overzichtelijke wijze ontleed en gepresenteerd.

Onder de sprekers zijn bijvoorbeeld wethouder Edo Haan, Stadssocioloog Stefan Metaal (Universiteit van Amsterdam), Architectuurhistoricus Wijnand Galema en Pieter Tordoir, hoogleraar economische geografie en planologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Waar, wanneer en kosten

De cursussen zijn op donderdagavond 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni en 4 juli 2013. De locatie is het Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7. Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.45 uur. Elke cursusavond duurt circa 1,5 uur. De kosten bedragen € 70,­- voor de totale cursus. Deelnemers die de volledige cursus hebben gevolgd, ontvangen een certificaat. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met: 079-3164735.

-advertenties-

-goede doel-