De periode van cameratoezicht op het Stadhuisplein is verlengd tot eind dit jaar.

Vanaf juni 2012 is cameratoezicht geïntroduceerd in het uitgaansgebied bij het Stadhuisplein, vanwege de verslechterde veiligheidssituatie. Het aantal onlusten,vechtpartijen en andere openbare orde verstorende activiteiten nam toe. Deze ontwikkeling was voor de gemeenteraad aanleiding om het college te vragen actie te ondernemen om het Stadhuisplein veiliger en leefbaarder te maken.

Resultaat Cameratoezicht

BewakingscameraVan 1 juni tot en met 31 december 2012 werden met de camera’s 63 incidenten geregistreerd. Er waren 57 aanhoudingen. Het ging om incidenten zoals opstootjes, vechtpartijen, mishandeling en overlast. In vergelijking met de periode daarvoor betekent dit een stijging van waarnemingen van incidenten, dat leidde tot meer aanhoudingen. Cameratoezicht levert een belangrijke bijdrage aan het veiliger maken van het uitgaansgebied.

Horecaondernemers

Horecaondernemers in de omgeving van het Stadhuisplein bevestigen dat cameratoezicht een belangrijke bijdrage levert aan het veiliger maken van het uitgaansgebied. Ook het personeel van de nachthoreca zegt zich veiliger te voelen door de aanwezigheid van cameratoezicht. En dit wordt naar verluidt bevestigd door hun klanten.

Verbeteren veiligheid

Het aantal incidenten bij het Stadhuisplein baart de gemeente nog altijd zorgen. De politie heeft met cameratoezicht een extra instrument in handen om de veiligheid te verbeteren. Ook in diverse andere gemeenten wordt in uitgaansgebieden cameratoezicht toegepast.

-advertenties-

-goede doel-