20130420 12822
Sportwethouder  Mariëtte van Leeuwen samen met Frank Heijerman van DuraVermeer, één van de initiatiefnemers van het project.
Maandag 20 mei lekte een rapport van de beoordelingscommissie selectie schaatsaccommodatie voor de topsport uit. Hierin kiest de commissie voor plaatsing van de nieuwe schaatshal in Almere, omdat dit bod het meest aantrekkelijk zou zijn. Zoetermeer. Het advies van de commissie betekent echter nog niet dat het TranSportium voor Zoetermeer nu helemaal van de baan is, de definitieve beslissing wordt volgende week, op 28 mei, genomen.

Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport van Zoetermeer: "It ain´t over 'till the fat lady sings!  Zoetermeer legt zich niet zo maar neer bij het advies van de beoordelingscommissie voor de toewijzing van de nationale schaatshal. Het gemeentebestuur heeft vandaag met de initiatiefnemers van het TranSportium overlegd. Komende dagen wordt zorgvuldig gekeken naar de mogelijke inhoudelijke bezwaren die er zijn in het beoordelingsrapport.

Sowieso kunnen we nu al onze verwondering uitspreken over de gevoerde bidprocedure, onder meer de vroegtijdige publicatie van dit rapport.

Wij zijn vooral benieuwd of de andere plannen geen staats- of overheidssteunrisico's bevatten. Het zou zonde zijn voor de Nederlandse schaatssport als het winnende bod niet gebouwd of geëxploiteerd kan worden vanwege overtredingen van de wet Markt en Overheid of door ingrijpen van Brussel. Het TranSportium loopt die risico´s in ieder geval niet: dat is 100% privaat gefinancierd, zowel in bouw als beheer."

 

 

-advertenties-

-goede doel-