cv

Christiaan Ingelse zal op zaterdag 25 mei optreden in de Oude Kerk

Elke week is er in de Oude Kerk Zoetermeer een gratis toegankelijk lunchpauzeconcert, woensdag 22 mei zullen Juliette Froissart (cello) Óscar Caravaca (vleugel) het concert verzorgen.

Woensdag 29 mei  zal het  lunchpauzeconcert in de Oude Kerk  te Zoetermeer (Dorpstraat 59) worden verzorgd door barokensemble  la Villanesca. Dit prachtige ensemble heeft al vaker gespeeld in de serie lunchpauze concerten en viel toen al op door het virtuoze samenspel .

Uiteraard staan er werken op het programma van barokcomponisten. De samenstelling van het  ensemble bestaat uit: viool, dulciaan en klavecimbel.De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur

 

Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer door  Christiaan Ingelse

Zaterdag  25 mei  a.s  zal organist  Christiaan Ingelse  het maandelijkse orgelconcert verzorgen op het monumentale Lohman-orgel van de Oude kerk in Zoetermeer. De aanvangstijd is 15.00 uur en het concert duurt tot 16.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk maar heeft wel een collecte bij de uitgang.

Op het programma staan werken van o.a Mozart (op Breetveltorgel), Krebs, Mendelssohn en Ingelse. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamers op de muur, ook visueel valt er dus veel te genieten!

Christiaan Ingelse, geboren in 1948 in Haarlem, studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Bij het behalen van zijn solodiploma werden hem de zilveren Fockmedaille en de Nicolaiprijs toegekend. Hij bekroonde zijn orgelstudie met het behalen van de Prix d Excellence. Christiaan Ingelse is hoofdorganist van de Grote- of St. Janskerk in Gouda en geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland.

 

De concerten en programma's kunt u ook vinden op de website van de Stichting: www.concertenzoetermeer.nl  Organisatie :Stichting  Concerten Oude Kerk Zoetermeer

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-