Overmijnwijk

‘Een blog opzetten en in stand houden over positief Zoetermeers wijknieuws’. Dit was de opdracht aan een aantal Zoetermeerse schrijvers en fotografen. In november 2012 maakten zij, onder leiding van een professionele redactrice, een papieren versie van de krant ‘Over mijn wijk’. Dit kreeg een vervolg in de vorm van een blog. Nu, een half jaar later, blijkt het blog een succes te zijn. Op www.schrijversschool-zoetermeer.nl/overmijnwijk zijn verhalen en foto’s te vinden die een duidelijke kijk op de wijk geven.

“Onze fotografen” vertelt Margreet Bakker, zelf fotografe en tevens hoofdredactrice, “willen u beelden laten zien hoe zij naar Zoetermeer kijken. Leuke foto’s van de natuur in al haar seizoenen en van bijzondere architectuur te vinden in onze stad, of bushokjes die opeens fungeren als fotolijstjes en vrolijke mensen tijdens het Koningsfeest: u ziet Zoetermeer zoals u het nog niet eerder zag”.

De schrijvers zien zichzelf graag als de oren en ogen van de wijken. Wat zij horen en zien delen zij via verhalen. Met het ene verhaal wordt gewezen op actuele zaken die spelen in de wijk. Met het andere wordt de lezer een mening voorgehouden of juist deelgenoot gemaakt van een hilarisch voorval. Het gewone wordt soms iets heel bijzonders. Nieuws en toch herkenbaar.

Naast de ‘gewone’ verhalen vindt u op het blog ook de rubriek ‘Wijkkleintje’, dit zijn bijdragen gevangen in maximaal 3 foto’s of 100 woorden. Tevens wordt er een start gemaakt met een estafetterubriek, genaamd ‘Uitwijker’, waarin een gastschrijver/fotograaf een eenmalige bijdrage levert en vervolgens uitwijkt naar een zelf gekozen volgende schrijver/fotograaf.

Initiatiefneemster Emmy Rijsdijk (Schrijversschool/Hoofdbibliotheek Zoetermeer) telt na zes maanden bijna 200 verhalen en fotobijdragen. “We hebben nu zo’n 350 bezoekers. Nog plezieriger zou zijn als lezers vaker een reactie achterlaten bij de foto’s en de geschreven stukjes. Ook op Twitter is het blog te volgen. De redactie komt eens per maand bij elkaar om te overleggen en draait nu geheel zelfstandig. Ik ben trots op hen en op het feit dat het blog zo aanslaat!”

Lijkt het u leuk mee te werken aan dit blog als fotograaf of als schrijver of wilt u eerst wat extra informatie meldt u dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-