ARTC a5 KidssportdagSkiën, raften, bergbeklimmen; zomaar wat ongewone sportcombinaties die je in Zoetermeer op ieder moment van de dag kunt uitoefenen. Het hele jaar door, ongeacht het jaargetijde. Een droom voor velen, maar in Zoetermeer al jaren gebruikelijk. En voor Yuri Klaver ook eigenlijk niets ongewoons, want al deze onderdelen zal hij tegenkomen tijdens Arctic Venture, zijn reis over de Noordpool. Op 13 juni 2013 reist Yuri Klaver af naar Nome, Alaska, om te beginnen aan een grensverleggende solo expeditie. Langs de poolcirkel van Noord-Amerika gaat hij in twee jaar zo’n 8000 kilometer afleggen om in 2015 uiteindelijk Groenland te bereiken. Met een zeekayak, ski’s en een snowkite trotseert hij stroomopwaarts de bergachtige binnenlanden, de afgelegen kusten en het pakijs.

Waarom?

Yuri wil met zijn expeditie geld inzamelen voor het Wereld Natuur fonds en mensen inspireren tot een actieve levensstijl. Tijdens het uitvoeren van zijn jongensdroom beschikt hij over geavanceerde technologie waarmee hij het thuisfront op de hoogte houdt. Zijn berichten, foto’s en video’s laten ons ervaren hoe het is om één van de grootste wildernissen op aarde te ontdekken.

Het is mooi om te zien dat zowel nationale als lokale bedrijven de handen ineen slaan om de doelstellingen van Yuri’s pooltocht te realiseren. Namelijk, geld inzamelen voor het Wereld Natuur Fonds èn jong en oud inspireren tot een actieve levensstijl.

Kidssportdag

Kinderen kunnen op 1 juni ervaren wat Yuri tijdens z’n expeditie gaat beleven. Een unieke en onvergetelijke ervaring!

De wildste watersportdromen worden werkelijkheid bij Dutch Water Dreams. In SnowWorld gaan kinderen de strijd aan met sneeuw en bij Ayers Rock ervaren zij de bergen die Yuri tijdens zijn tocht tegenkomt. Een springkussen paradijs en verschillende voetbalpleintjes maken de dag compleet.

Dankzij de sponsoren is dit alles mogelijk tegen slechts een kleine vergoeding van € 2,50 per uur per activiteit (na 21 mei: € 4,50).

Deze Kids sportdag past prima in de doelstelling van Yuri; kinderen te motiveren en inspireren tot een actieve levensstijl.

Meld je nu aan op www.arcticventure.nl   - VOL=VOL

-advertenties-

-goede doel-