20130514 14193

Leo van der Eijkel en Coby Volwater ontvangen de cheque voor de Roemeense kinderen van Monique Koster, voorzitter van de Soroptimist club Zoetermeer

De dames van de Soroptimistclub Zoetermeer organiseren regelmatig fund raising activiteiten om geld op te halen voor een goed doel. De opbrengst van de afgelopen Bridge Drive actie werd dinsdagavond overhandigd aan Leo van der Eijkel en Coby Volwater van Stichting Kind in Oost-Europa.

Met de overhandiging van een cheque ter waarde van € 1.500,-- op 14 mei a.s. draagt de Soroptimistclub Zoetermeer e.o. bij aan het vakantieplezier van 30 kinderen uit Roemenie. Ieder jaar in juni organiseert de Stichting kind in Oost-Europa, met medewerking van een groot aantal vrijwilligers uit Nederland en Roemenië twee zomerkampen. Verdeeld over deze 2 weken gaan er circa 200 kinderen mee op kamp.

De kinderen komen uit grote gezinnen en wonen in kleine flatjes. Het is niet ongebruikelijk dat een gezin met twaalf personen moet leven in twee kleine kamertjes. Ook gaan er kinderen mee die komen uit zigeunerdorpjes buiten Boekarest. Zij zijn vaak nooit verder geweest dan hun eigen dorpje. Tijdens deze kampweek krijgen de kinderen drie goede maaltijden per dag en hebben ze een eigen bed. Dit is voor veel kinderen al een luxe. Het wordt een week vol met sport en spel in de prachtige natuur. Het hele jaar kijken ze uit naar dit weekje kamp.

20130514 14189Leo van der Eijkel is al meerdere malen naar Roemenië geweest om kinderen te begeleiden op het zomerkamp. Leo: “De kinderen komen op het kamp aan met niets meer dan de schamele kleding die ze aan hebben. Geen tasje, geen bagage, niets. Wij zorgen dat elk kind een tas krijgt, gevuld met kleding, toilet artikelen, en een kleinigheidje zoals potloden. Op het kamp doen we met de kinderen veel spelletjes, knutselen, zingen en dansen. De kinderen zijn weinig aandacht gewend en vinden alles geweldig! Het thema dit jaar is ‘Cowboys en western’, we zijn nu al met de voorbereidingen bezig om leuke activiteiten te verzinnen voor de kinderen!”

Coby Volwater vult aan: ”Het is hartverwarmend om te zien hoe de kinderen genieten van alle aandacht die ze krijgen! We begeleiden gezinnen een aantal jaar, dus sommige kinderen zien we een paar keer achter elkaar op het zomerkamp. Dan blijkt dat ze je in dat jaar echt niet vergeten zijn, maar ontzettend blij zijn om je weer te zien!” De communicatie met de kinderen is soms een beetje lastig, maar met veel gebaren, handen en voetenwerk en een paar woorden Engels komen de begeleiders al een heel eind. Ook gaan er elk jaar een aantal Roemeense begeleiders mee op het kamp.

Wie meer wil weten over de stichting Kind in Oost-Europa kan informatie vinden op de website: www.kind-in-oost-europa.nl

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen in achterstandsituaties. Om die reden dan ook is de bijdrage van een geldbedrag aan dit zomerkamp prima passend binnen de activiteiten van de serviceclub uit Zoetermeer e.o. Wie interesse heeft in de activiteiten van de Soroptimistclub Zoetermeer e.o. kan terecht op de website: http://www.soroptimist.nl. Kijk voor Zoetermeer onder "onze clubs - West Nederland.

-advertenties-

-goede doel-