Dorp-2

De laatste stenen worden gelegd door: Ronald Baptiste, directeur HABO GWW, Lon Oosterbroek - Voorzitter WV, Theo Niesen, Beleidsmedewerker beheer openbare ruimte bij Gemeente Zoetermeer

 

Dorp-3Er is de afgelopen tijd hard gewerkt in de Dorpsstraat. De complete gas en waterleiding is vervangen en weer klaar voor de toekomst. En enorme klus die veel impact had op alle betrokkenen, maar welke dankzij structureel overleg tussen de betrokken partijen op een voor ieder bevredigende manier is uitgevoerd.

In de komende maanden zal de Dorpsstraat definitief herbestraat worden. Om de overlast te beperken wordt het herbestraten in gedeeltes uitgevoerd zodat publiek en winkeliers er zo min mogelijk last van ondervinden.

Woensdagmiddag 15 mei werden op het stuk wat inmiddels definitief herbestraat is symbolisch de laatste drie klinkers gelegd door Habo Gww, Ondernemers Dorpsstraat en Gemeente Zoetermeer waarna gezamenlijk het glas werd geheven.

Lon Oosterbroek, voorzitter van de winkeliersvereniging is trots op het tot stand komen van de samenwerking met de gemeente. Oosterbroek: “Het doel was om de authentieke sfeer van de Dorpsstraat te bewaren. Het blijft tenslotte het ouderwetse straatje van Zoetermeer! Het resultaat is ook prachtig: nieuw maar wel in stijl!”

Met het evenementen seizoen in volle gang blijft het overleg voorlopig nog wel even plaatsvinden. Er moet immers nog een behoorlijk stuk bestraat worden, maar dankzij de samenwerking met de mensen van Habo Gww hebben de ondernemers uit de Dorpsstraat en de Gemeente Zoetermeer daar alle vertrouwen in.

Ook het nieuwe parkeerterrein achter El Pueblo, aan de Leidsewallen kon bewonderd worden door de aanwezigen. Deze blauwe zone waarop met parkeerschijf, de eerste drie uur gratis geparkeerd kan worden, beslaat maar liefst 91 extra plaatsen.

Dorp-4 Dorp-5
Robbert Roos - PR Dorpsstraat en Steven van de Pasta Company Toast op de voortgang van de werkzaamheden!

Met oog op het komende evenementenseizoen met drukke activiteiten als Oldtimerdag, Moonlightshopping, Boerendag, etc zijn de ondernemers blij dat dit parkeerterrein zo snel gerealiseerd kon worden. Het is een welkome verlichting van de parkeerdruk welke met name in het weekend speelt.

Het wegvallen van de parkeerplaatsen langs de onlangs gesloopte Prins Bernhardschool was even pijnlijk voelbaar, maar dankzij het overleg wat regelmatig plaats vindt tussen de verschillende partijen kwam vanuit de gemeente het voorstel op deze nieuw locatie de 91 plaatsen te realiseren.

 

-advertenties-

-goede doel-