landschap 006

De nieuwe website www.andretigchelaar.nl geeft een fraai overzicht van maar liefst 250 kunstwerken van de in 2011 overleden Zoetermeerse kunstenaar André Tigchelaar.

In het leven en werk van deze beeldend kunstenaar heeft de natuur in het algemeen en de vogelwereld in het bijzonder altijd centraal gestaan. Maar daar bleef het beslist niet bij, zo is te zien op de site. En omdat Tigchelaar een groot aantal technieken uitstekend beheerste, heeft dat een rijk gevarieerd oeuvre opgeleverd.

aalscholversAndré A. Tigchelaar (geboren in 1923 in Harlingen en overleden in 2011 in Zoetermeer) studeerde van 1948 tot 1951 aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Tussen 1954 en 2006 had hij 39 solo-tentoonstellingen en 34 groepstentoonstellingen.

De Gemeente Zoetermeer ontving in november 2012 al 59 ‘Zoetermeerse aquarellen’ uit de  nalatenschap van André Tigchelaar en heeft deze serie opgenomen in de gemeentelijke kunstcollectie.

De website is heel toegankelijk door als uitgangspunt vier onderwerp-rubrieken (vogels en andere dieren; landschap; model; diversen) te nemen. Vervolgens is elke rubriek onderverdeeld naar toegepaste techniek (aquarel/gewassen tekening; linosnede; olieverf; overige technieken).  Zo ziet u vogels en andere dieren subtiel weergegeven in gewassen tekeningen en aquarellen, maar ook met grote trefzekerheid en durf in stevige lijnen neergezet in houtskooltekeningen. Bij de landschap-aquarellen komen alle facetten van het Hollandse polderlandschap en de oer-Hollandse luchten naar voren. De abstracte meerkleuren-linosnedes zijn veelal uitbundig van kleur.

De kunstwerken zijn aantrekkelijk geprijsd en kunnen via de website www.andretigchelaar.nl worden besteld. Het maximale formaat van de werken op de site is 50x65 cm. Voor werk in groter formaat kan via de website contact worden opgenomen.

-advertenties-

-goede doel-