jip-jannekeVan woensdag 15 t/m zondag 26 mei 2013 is de jaarlijkse Annie M.G. Schmidt week. Deze editie van de feestweek rondom de geboortedag van Annie M.G. Schmidt heeft als thema ‘Jip en Janneke spelen buiten’. Maar liefst tien dagen lang staan boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp in de schijnwerpers. Daarnaast houdt de bibliotheek deze klassieke verhalen levend door een Jip en Janneke middag te organiseren op woensdag 22 mei. Kinderen van 3 t/m 7 jaar kunnen tussen 14.00 en 15.00 uur in alle Zoetermeerse bibliotheekvestigingen genieten van verhalen en spelletjes. De toegang is gratis.

Annie M.G.Schmidt is de grand dame van de vaderlandse jeugdliteratuur. Niet voor niets heeft zij een plek verworven in de canon van Nederland. Wie is er niet grootgebracht met Pluk van de Petteflet, de kleuters Jip en Janneke, en het vieze meisje Floddertje?

Al even onvergetelijk zijn haar liedjes, en de televisieserie ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ heeft inmiddels ook als film en musical vele kinderen en volwassenen ontroerd en vermaakt.

-advertenties-

-goede doel-