P1130040

P1130020Voor één keer wordt het winkelcentrum op zaterdag 18 mei omgetoverd tot een levendig decor, waar straatmuzikanten en dito artiesten laten zien wat zij in huis hebben! Het festival straatmuziek & theater zal van 12.00 tot 17.00 gehouden worden.

Op diverse locaties in het Stadshart is een gevarieerd aanbod aan straatmuziek en theater te zien en horen. Zo zijn er 2 jeugdige violisten en enkele gitaristen te beluisteren. Dit jaar komt als speciale gast Christian Gouweleeuw naar Zoetermeer.

Christian heeft de Ziekte van Duchenne, is buitengewoon muzikaal en bespeelt een speciaal ontwikkelde Magic Flute. Christian Gouweleeuw was al eens op televisie vanwege zijn opmerkelijke talent en wordt deze zaterdagmiddag begeleid door zijn docent, Ruud van der Wel. Christian en Ruud zijn vanaf 14.00 uur te beluisteren in en rond de Stadshart Passage.

Verder vouwt Simon Ballon de meest kunstzinnige ballonfiguren, hangt Lange Gust op zijn fiets de circusartiest uit en presenteert de hilarische act KoeLala gezellige evergreens.

Bij Het Oog van de Toekomst kan wie dat wil vragen wat de toekomst hem of haar brengen zal en verder zullen diverse Levende Standbeelden het publiek verbaasd doen staan.

De allerkleinsten kunnen zich laten schminken bij Verkleedkist De Tijdmachine in de Burgemeester van Leeuwenpassage, of kijken en luisteren naar de grappen van Clown Polletje die ook vrolijk rondwandelt.

Aan het eind van de middag wordt in diverse categorieën een trofee plus geldprijs uitgereikt aan de artiest(en) met de beste presentatie! Alle overige deelnemers ontvangen na afloop een cadeaubon en ’n leuke herinnering! 

Het Stadshart organiseert dit festival in een serie van 4 muziekfestivals op rij, te weten het Vrolijke Noten Festival (11 mei jl.), Stadshart Musical Day (25 mei) en als afsluiting Zoetermeer Blues op 1 en 2 juni a.s.

Film: Christian Gouweleeuw.

 

-advertenties-

-goede doel-