CKC piano toets instrumenten les cursus

Donderdag 16 mei wordt een bijzonder concert gegeven in de Theaterzaal van het CKC. Een aantal Jonge Talenten van pianodocente Marlies van Gent zullen optreden. Voor de kinderen een prachtige gelegenheid om een concert te geven, terwijl het publiek kan genieten van het enthousiaste spel van de jonge talentjes.

School voor Jong Talent
De School voor Jong Talent is een afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kinderen van de hoogste twee groepen van het basisonderwijs en middelbare scholieren kunnen hier hun ambities op het gebied van muziek, dans of beeldende kunst combineren met hun schoolopleiding.

Het is bijzonder boeiend en leerzaam te horen hoe deze kinderen gedreven en gepassioneerd muziek maken op hoog niveau. Voor de pianisten zelf is het heel belangrijk om vaak concerten te geven omdat ook dat een onderdeel van het vak is dat geleerd moet worden. Het is niet makkelijk om voor een zaal met mensen te spelen, dat weet iedereen die op het CKC wel eens aan een presentatie heeft meegedaan en als je ambitie hebt om musicus te worden, moet je leren om te gaan met de spanning van het optreden, vreemde belichting, een ander instrument, je eigen conditie van het moment, enzovoort.

Afsluitend zal Andrea Vasi (oudleerling van Marlies) een Bachconcert spelen met 4 strijkers. Een leuke afsluiting van een zeer muzikale avond. Toegang voor het concert bedraagt 2 euro en kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van het CKC. Kijk voor meer informatie op www.ckc-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-