20130511 14005

Wethouder de Jong onverhandigt de buurtbewoners een voorproefje op de oogst uit hun eigen boomgaard.

20130511 13997Buurtbewoners van de Madelieventuin in Seghwaert hebben zaterdag 11 mei een kleine fruitboomgaard in gebruik genomen.  De bewoners zijn al langer heel actief in de wijk en hebben al diverse stukje grond opgeknapt. De laatste paar weken werd er hard gewerkt aan de fruitboomgaard, met appels, peren, pruimenbomen en enkele zwarte bessen struiken. Enkele bomen staan op dit moment al in bloei, mogelijk kunnen de bewoners al dit najaar de vruchten plukken van hun harde werk in de afgelopen paar weken.

De gemeente zorgde voor de bomen en samen met Hoek hoveniers hebben de buurtbewoners hun boomgaard ontworpen in de vorm van een taartpunt.

20130511 14009De boomgaard ligt in een wat vergeten hoekje van de wijk, de begroeiing was in de loop der jaren hoog opgeschoten en het geheel oogde wat verwaarloosd. “Het was gewoon een soort vuilnisbelt”, vertelt een buurtbewoner, “iedereen dumpte er tuinafval enzo. Nu is het netjes opgeruimd en is het een echte boomgaard geworden! Vanaf nu gaat er elke dag één van de bewoners kijken of er rommel ligt en wordt het goed bijgehouden!”

-advertenties-

-goede doel-