Zwiebels2

Op zaterdag 11 mei wordt alweer de 4e editie van het gezellige Vrolijke Noten festival gehouden. De deelnemende kapellen zullen hier tussen 11.00 en 16.00 uur strijden om de Stadshart Bokaal 2013.

DE ANDERE FANFARE 2013Het Stadshart organiseert dit festival in een serie van 4 muziekfestivals op rij, te weten het Vrolijke Noten Festival op 11 mei, het Festival Straatmuziek & Theater op 18 mei, de Stadshart MusicalDay op 25 mei en tot slot Zoetermeer Blues op 1 en 2 juni.

Bij het Vrolijke Noten festival komt u in alle winkelstraten looporkesten en andere muzikale acts van diverse pluimage tegen.

Boerenkapel De Zwiebels, de winnaars van vorig jaar, zullen hun titel verdedigen en er weer lustig op los dweilen terwijl zij ondertussen beconcurreerd worden door De Blaasbalgen, Kleintje TTH en Kap Nâh. Deze grotere blaaskapellen spelen een grote variatie aan melodietjes om heerlijk mee te neuriën en mee te deinen.

Harmonie de Rustende moeders is de kleinste fanfare ter wereld, maar produceert evenveel decibellen als een groot korps. Een leuke en verrassende verschijning, waarbij de humoristische noot nooit ver te zoeken is. Voorts begeeft ’n Paar(d) apart zich tussen het winkelend publiek. De flink besnorde muzikanten van De andere Fanfare voelen zich helemaal thuis tussen zoveel collega-muzikanten en musiceren er lustig op los.

Musicus Geert tovert vanuit de Recycle MusicKist recycle materialen tevoorschijn, waarvan hij samen met de kinderen muziekinstrumentjes maakt. Nadat ze hun instrumentje hebben uitgeprobeerd, mogen de kinderen het mee naar huis nemen!

Alle tot deze bonte verzameling behorende muzikanten hebben één ding gemeen: zij laten tussen 11.00 en 16.00 uur vrolijke noten klinken door het hele Stadshart! Ondertussen zullen de orkesten beoordeeld worden door een jury, die deze beoordeling aan het eind van de middag op het Stadhuisplein bekend zal maken. De orkesten zullen hier nog éénmaal van zich laten horen, en maken zich daarna op voor de uitreiking van de drie bokalen.

-advertenties-

-goede doel-