dp-Molen-De-Hoop-feestOp de Nationae Molendag 2013 zal de nieuwe stelling van molen De Hoop  officieel worden geopend door de Zoetermeerse wethouders. De stelling (het houten dek) is met behulp van giften gerealiseerd. De molendag is dan ook een mooi moment om daar bij stil te staan.

Op zaterdag 11 mei is het weer Nationale Molendag. Zoals altijd, doet ook molen De Hoop weer mee. Op die dag is onze molen, net als elke zaterdag, geopend voor het publiek. Er worden rondleidingen gegeven en in de molenwinkel kunt u de lekkerste bakproducten kopen. Vrijwel alle producten worden in onze eigen molen gemaakt.

Vanwege de Nationale Molendag zijn er op deze zaterdag extra activiteiten. Er is een gratis proeverij van overheerlijke gebak- en broodsoorten, gemaakt van onze eigen bakmixen. Er worden pannenkoeken gebakken en verkocht. Voor de kinderen is er limonade en voor de volwassenen koffie en thee.

Rond de molen klinkt vrolijke muziek uit de luidsprekers. Vanaf half 3 treedt het bekende zangkoor “De Paradijsvogels” live op en vanaf 4 uur staat “Harpe Davids” voor de molen.

Gedurende de gehele dag worden er oude ambachten vertoond. De bekende Zoetermeerse imker Van den Burg verkoopt zijn originele Zoetermeerse honing.

Voor de kinderen is er een wedstrijd “raad het gewicht van deze meelzak” met leuke prijsjes.

Naast de molen staat een springkussen voor de jonge bezoekertjes.

Hoogtepunt van deze dag is de officiële en spectaculaire opening van de houten stelling (omloop) van onze molen. Het stellingdek was verregaand verrot en is onlangs geheel vernieuwd. Deze reparatie werd mogelijk door de financiële ondersteuning van vele particulieren en instellingen. Het bestuur van Stichting Molen De Hoop Zoetermeer is alle gevers zeer erkentelijk voor alle steun. De opening zal om 16:30 uur geschieden door de wethouder cultuur H.H.M. Haring en de wethouder financiën T.J. Haan.

Het belooft een feestelijke dag te worden. Uiteraard hopen wij op mooi weer.

Kijk voor meer informatie over molen De Hoop op www.molendehoopzoetermeer.nl

Meer lezen over molens:

Vereniging de Hollandsche molen
Allemolens.nl

En lees ook ons artikel van de molendag 2012

 

-advertenties-

-goede doel-