oh-birthmark-kunstwerk

Artist impression van Landmark/Birthmark

Het definitieve ontwerp van het kunstwerk Landmark/Birthmark is klaar. De elf meter hoge constructie met daaromheen een trap, zal een speciale functie en betekenis voor de inwoners van Oosterheem krijgen. “Het is een monument voor alle mensen die in deze wijk zijn geboren en zal groeien naarmate de tijd verstrijkt,” legt kunstenaar Hans van Houwelingen uit.

Oosterheem is een jonge wijk. Niet alleen de gebouwen maar ook de bewoners zijn nieuw. Veel jonge gezinnen zoeken deze plek uit om hun kinderen op te laten groeien. Met het begin van de wijk en haar bewoners, begint ook dit kunstwerk. Alle kinderen die in deze wijk zijn geboren, krijgen de mogelijkheid om een hangslotje met hun naam en de geboortedatum aan het kunstwerk vast te klikken. Hoe meer kinderen er worden geboren, hoe meer sloten er aan het beeld zullen hangen. Wethouder Haring (Kunst en cultuur): “Ik stel me voor dat mensen later met veel plezier aan dit kunstwerk terugdenken. Zowel hun naam, als de namen van hun kinderen en wellicht zelfs hun kleinkinderen, kunnen deel uitmaken van dit monumentale beeld dat generaties met elkaar verbindt.”

Kunstplan Oosterheem

Het kunstobject van Hans van Houwelingen Landmark/Birthmark is onderdeel van een kunstplan voor Oosterheem. In dit plan is voor drie richtingen gekozen: een monumentaal beeld, een beleving in de wijk en ‘de wandeling’. Dit kunstwerk is onderdeel van ‘de wandeling’ en wordt eind dit jaar op het eiland in het Heemkanaal geplaatst. De wandeling is aangelegd over de gehele lengte van het Heempark en biedt de mogelijkheid om de omgeving van daaruit te ervaren.

Kunst in Zoetermeer

De gemeente stimuleert en promoot kunst in de stad. Kunst in de openbare ruimte verhoogt de aantrekkelijkheid van Zoetermeer en is een belangrijk visitekaartje van de stad. Beeldende kunst zorgt voor meer kwaliteit en beleving van onze leefomgeving, omdat vaak de wisselwerking ontstaat tussen kunst, openbare ruimte en de toeschouwers.

-advertenties-

-goede doel-