beste5

DSC01250Op zaterdag 4 mei vond de vijfde editie van de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’ plaats tijdens de dierenbeurs Animal Event. De Stichting Animal Event heeft dit initiatief genomen om goed ondernemerschap in de dierensector te bevorderen, zij wordt daarin bijgestaan door Groenhorst Barneveld en HAS Hogeschool

Juryvoorzitter Martin Gaus: “Als jury vinden wij het geweldig om te zien dat de animo voor de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’ jaarlijks toeneemt. Ook in de branche begint de verkiezing steeds meer bekendheid te krijgen. Bij het selecteren van de genomineerden stond voor ons de samenhang van klantvriendelijkheid, dierenwelzijn, kennis en hygiëne hoog in het vaandel. Verder is het belangrijk dat een dierenspeciaalzaak zich onderscheidt van andere. Ook is het in deze tijden belangrijk dat een dierenspeciaalzaak blijft innoveren, hierdoor blijft een winkel opvallen in de branche.”

Dierenspeciaalzaak ’t Dierenparadijs uit de Dorpsstraat in Zoetermeer heeft ook meegedaan aan deze verkiezing en is geëindigd in de top 5 van de beste dierenspeciaalzaken van Nederland. Dierenspeciaalzaak Wesdijk uit Barendrecht is eerste geworden.

De jury was heel positief over ’t Dierenparadijs, ze vonden het heel bijzonder om te zien dat er veel evenementen worden georganiseerd zoals de samenwerking met een dierenarts, klantenkoopavond, ontvlooiingsdag en kindermiddag. Ook met het sparen van de plastic doppen voor de geleide hond wordt veel goodwill bij de klanten verkregen. Wat ook uniek is bij ‘t Dierenparadijs is de vogelboom waar de vogels  ’s middags los opzitten. Ze vonden het knap om te zien hoe de winkel in de 5 jaar dat ’t Dierenparadijs bestaat is uitgegroeid tot een complete dierenspeciaalzaak. Eigenaresse Patricia Tjepkema stopt al haar energie in de winkel dit is heel stimulerend om te zien en een goed voorbeeld voor andere winkels in de branche.

Eigenaresse Patricia is trots op de nominatie, maar het is haar niet speciaal om de prijs te doen. Het is voor haar de normaalste zaak van de wereld om het de mensen –en dieren!- naar de zin te maken in de winkel. Patricia: “Dit is de manier waarop ik mijn bedrijf wil opbouwen, elke dag weer het beste uit jezelf halen. En als dat dan door anderen met een nominatie voor Beste Dierenspeciaalzaak van Nederland wordt beloond, dan is dat extra stimulans om op deze weg door te gaan.”

Onlangs nog was Patricia samen met Barbara Sleebe van Inenom in de race voor leukste winkelstraat van Nederland. In deze verkiezing eindigde de Dorpsstraat op een zevende plaats.

-advertenties-

-goede doel-