Lintje oranjeKent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? En zou u hem of haar aan de nieuwe Koning willen voordragen? 


Veel mensen zetten zich in hun vrije tijd in voor hun medemens en de samenleving. Meestal ontvangen deze mensen als dank een schouderklopje of een waarderend woord. Voor de vrijwilliger is dat vaak meer dan genoeg, maar er zijn ook andere manieren om uw waardering uit te spreken.

Bijvoorbeeld door het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. De meeste Koninklijke Onderscheidingen worden rond Koningsdag, tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, uitgereikt. Dit jaar reikte burgemeester Aptroot aan zeven Zoetermeerders een Koninklijke Onderscheiding uit.

Misschien kent u ook iemand die volgens u een Koninklijke Onderscheiding verdient voor het vrijwillige werk dat hij of zij verzet voor anderen. Als dat inderdaad zo is, dan kunt u hem of haar voordragen voor een lintje.


Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.lintjes.nl of op de site van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Juridische Aangelegenheden, telefoonnummer 14 079.


Het beoordelen van de aanvragen kost tijd. Daarom moeten aanvragen voor de Lintjesregen 2014 vóór 1 augustus 2013 zijn ingediend. Daarnaast kan de onderscheiding bij een speciale gelegenheid uitgereikt worden. Aanvragen voor zo’n tussentijdse gelegenheid moeten vijf maanden voor de beoogde uitreikingsdatum zijn ingediend.

Lees ook:

Lintjesregen 2013
Lintjesregen 2012

 

-advertenties-

-goede doel-