pa-school-erasmus3Afgelopen week gingen alle leerlingen van de derde klassen van het Erasmus college weer op werkweek. Dit is een jaarlijks kamp waar alle derde klassen aan meedoen. Er is keuze uit verschillende kampen, zo konden de leerlingen dit jaar kiezen uit Ameland, Ardennen, Biesbosch, Heino, Limburg, Schouwen Duiveland en de Utrechtse Heuvelrug. De leerlingen konden zich opgeven in een groepje en een top-5 samenstellen van de locaties waar ze naar toe wilden. Uiteindelijk gaat er een groep docenten bij elkaar zitten en alle groepen zo goed mogelijk verdelen over de verschillende locaties. Elke werkweek is anders. De ene werkweek is veel gericht op sportieve activiteiten terwijl de andere werkweek weer is gericht op culturele activiteiten; zo gingen de leerlingen die naar de Biesbosch gingen op de fiets naar de locatie en gingen de andere kampen met de bus.

Justin, derde klasser bij het Erasmus, is MaS stagiair bij Zoetermeer Actief en schreef een verslag over de werkweek op de Utrechtse Heuvelrug.

Justin: “Het was er erg leuk en gezellig, er waren veel activiteiten gepland. Hoewel de ene activiteit interessanter was dan de andere activiteit was het erg geslaagd. De hele week moesten de leerlingen als vervoermiddel de fietsen gebruiken die daar gehuurd waren. Dit jaar hadden de leerlingen en de begeleiders erg veel geluk met het weer; in tegenstelling tot vorig jaar toen het de hele week hard had geregend.

Op maandagochtend moesten de leerlingen die naar de Utrechtse Heuvelrug gingen allemaal verzamelen op het parkeerterrein van de Silverdome. Hier kwam de bus aan en de leerlingen gingen op weg naar de camping in Leusden. Toen de leerlingen aan waren gekomen konden ze eerst hun tassen uitpakken en de tenten leefbaar maken. Daarna konden ze al meteen aan de eerste activiteit beginnen; namelijk een speurtocht over het camping terrein. Ze moesten op zoek naar de gouden afwasborstel om één van de twee corvee beurten te ontlopen.

 De volgende morgen moesten de leerlingen na het opfrissen en het ontbijt zich klaarmaken voor een fietstocht door de regen naar Huis Doorn. Dit was een interessante rondleiding door het huis. De rondleiding ging er over dat Keizer Wilhelm II daar naar toe was gevlucht. Na Huis Doorn fietsten de leerlingen door naar het zwembad in Leusden en gingen die avond na het eten bowlen in Amersfoort. Woensdag gingen we naar Vliegbasis Soesterberg waar we de oude vliegtuigen konden bewonderen. In de middag gingen de leerlingen een hoogteparcours lopen in Amersfoort. Dit was een erg spannend parcours op 11 of 8 meter hoogte waar je allemaal hindernissen moest doen. Op donderdag fietsten de leerlingen naar de binnenstad van Amersfoort om een speurtocht door de stad te doen. Na de speurtocht konden de leerlingen nog vrij rondlopen door de stad.

Ik vond het een erg geslaagde werkweek op de Utrechtse Heuvelrug, en de andere leerlingen van de derde klassen op het Erasmus college hebben het ook erg naar hun zin gehad op werkweek.”

Justin Dochez Kok

-advertenties-

-goede doel-