Promotie foto Nationale StraatspeeldagOp dinsdag 5 mei 2015 organiseren stichting MOOI, de gemeente Zoetermeer, stichting On Time, Dirk van den Broek, Participarte, Vestia en de SVBN, de Nationale Straatvoetbaldag Palenstein. De dag staat in het teken van ‘samenspel, respect, plezier en vrijheid’. Het evenement zal van 9.00 tot 17.00 plaatsvinden op het plein aan het Rakkersveld 147 in Palenstein. De Nationale Straatvoetbaldag beleeft zijn 8e editie en wordt dit jaar gehouden in 30 deelnemende gemeenten.

De Nationale Straatvoetbaldag draait om meer dan alleen de sport zelf. Deze dag staat in het teken van ‘samenspel’, ‘respect’, ‘plezier’ en ‘vrijheid’. Zo worden buurtbewoners, jongeren en vrijwilligers actief betrokken bij zowel de voorbereidingen als de uitvoering van dit evenement.

Hiermee trachten de samenwerkingspartners, buurtbewoners op een ongedwongen manier met elkaar in contact te laten komen in een sportieve setting. Naast het straatvoetbaltoernooi is er namelijk voor ieder wat te beleven op deze dag! Zo wordt er op 5 mei muziek gedraaid, worden er dance-acts gedaan, is er multiculturele catering en op de Richard Krajicek Foundation playground is er een pannaveld geplaatst. En dit alles onder het motto: ‘Speel jezelf vrij, op 5 mei!”

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen (NSVK)

De '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' is de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De winnaars die voortkomen uit de voorrondes op 5 mei stromen door naar de landelijke finale van dit kampioenschap. Op deze landelijke finale zullen teams uit verschillende wijken in Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2015’.

Meedoen?

Inschrijven voor de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ kan via de buurtsportcoach van de gemeente Zoetermeer in Palenstein: Johan Huurman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website van de SVBN: www.svbn.nl/aanmelden. Ook is daar te zien in welke gemeenten de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ komend jaar gaat plaatsvinden.

Teams kunnen deelnemen in de volgende leeftijdscategorieën:

1.            6 t/m 9 jaar: mix

2.            10 t/m 12 jaar; jongens of meisjes

3.            13 t/m 15 jaar; jongens of meisjes

4.            16+: heren of dames

-advertenties-

-goede doel-